Gimnàstica

Espanya, fora de la final

Gimnàstica artística. L’equip estatal, amb els catalans Joel Plata i Thierno Diallo, acaba dotzè. La Xina, el Japó, els EUA, la Gran Bretanya, Ucraïna, Itàlia, Suïssa i el Canadà aspiren a l’or

L’equip estatal de gimnàstica artística, amb el viladecanenc Joel Plata (CG Sant Boi) i el manresà Thierno Diallo (Egiba Manresa), i amb Ray Zapata, Nicolau Mir i Néstor Abad, van acabar dotzens la sèrie de classificació que es va disputar al Bercy Arena amb un total de 241.294 punts i no van accedir a la final dels vuit millors equips de demà, un dels grans objectius que tenien en els Jocs de París 2024. Els equips que van segellar el passaport per a la final són la Xina –liderada per l’estrella Zhang Boheng–, el Japó, els Estats Units, la Gran Bretanya, Ucraïna, Itàlia, Suïssa i el Canadà. Per aparells, el gimnasta més destacat del conjunt estatal va ser el canari Ray Zapata, que competirà en la final de terra, modalitat en què és l’actual subcampió olímpic i en la qual va fer el tercer millor registre, amb 14.600. De fet, Espanya era sisena després de l’exercici de terra, però tot seguit es va esbravar. Les puntuacions de Plata van ser 12.433 en paral·leles, 13.433 en anelles, 13.566 en cavall amb arcs, 14.166 en terra i 13.666 en barra d’equilibri. Diallo, per la seva banda, va obtenir 12.966 en paral·leles, 11.866 en cavall amb arcs i 12.933 en la barra.

Torn d’Alba Petisco

La competició classificatòria femenina es disputarà avui al mateix escenari amb la participació de la gimnasta de Sant Joan Despí Alba Petisco (Esplugues les Moreres) formant part de l’equip estatal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)