Natació

Léon Marchand estrena el seu palmarès olímpic en els 400 m estils

Amb 4:02.95, l’astre francès ha rebaixat el rècord olímpic de Michael Phelps (4:03.84), vigent des dels Jocs de Pequín 2008

Campió mundial a Budapest i Fukuoka, Léon Marchard ha estrenat el seu palmarès olímpic amb un triomf incontestable en els 400 m estils, en la final més esperada per a l’afició francesa i que ha obert la segona jornada a la Défensa Arena de París. El tauró de Tolosa ha flirtejat durant tota la prova amb la seva plusmarca mundial (4:02.50) i al final s’ha hagut de conformar amb el rècord olímpic (4:02.95), triturant el registre de Michael Phelps (4:03.84), vigent des dels Jocs de Pequín 2008. Amb una comunió perfecta amb els aficionats locals, que corejaven cadascuna de les seves braçades, Marchand ha marcat un ritme infernal des del parcial de papallona, ha anat guanyant terreny als seus rivals en cadascun dels estils i s’ha imposat amb molta suficiència. A gairebé 6 segons del vencedor, han completat el podi el japonès Tomoyuki Matsushita (4:08.62) i el nord-americà Carson Foster (4:08.66). Després de la seva exhibició inicial, l’estrella francesa aspira a tres títols olímpics més a París, els 200 m estils, els 200 m papallona i els 200 m braça.

En la segona final del dia, hi hagut doblet pels Estats Units, amb triomf de Torri Huske, que en l’últim metre li ha pres l’or a la seva compatriota Gretchen Walsh (55.59 i 55.63). La tercera plaça del podi ha estat per a la xinesa Yufei Zhang (56.21). En els 100 m braça, en l’última final de la jornada, ha saltat la sorpresa perquè l’italià Nicolo Martinenghi ha superat el principal favorit, el britànic Adam Peaty, aspirant a la seva tercera corona olímpica de l’especialitat. El final ha estat ajustadíssim amb 59.03 per a Martinenghi i a només 2 centèsimes han compartit la plata Peaty i el nord-americà Nic Fink (59.05).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)