Ciclisme

La maniobra que val un altre or

Tom Pidcock revalida el títol aconseguit en el seu debut a Tòquio i Jofre Cullell acaba 24è en els seus segons Jocs

Tom Pidcock (1999) torna a ser el campió olímpic de BTT, malgrat punxar a mitja cursa i després de superar Victor Koretzky (Specialized) en una zona impossible per la qual va avançar el francès quan tot el públic del circuit d’Élancourt entonava La Marsellesa per tornar a celebrar, com amb Pauline Ferrand-Prévot, la victòria d’un corredor de casa.

El corredor de l’Ineos, que avui celebra el seu 25è aniversari i que tot just disputava la seva tercera cursa d’XCO aquest 2024 –havia guanyat les dues copes del mon en què va aparèixer– i que havia abandonat per covid el darrer Tour de França –fa dos anys hi va guanyar l’etapa a l’Aup d’Uès i també té l’Strade Bianche (23) i l’Amstel Gold Race (24) al palmarès–, és el segon corredor capaç de revalidar l’or olímpic des que Julien Absalon (1980) ho va fer a Pequín. L’actual campió del mon va punxar una roda a mitja cursa però tot i perdre mig minut va poder jugar-se l’or amb Koretzky en la darrera volta . Jofre Cullell, també nascut el 1999 i que també corria als Jocs per segon cop –quinzè a Tòquio–, va 24è a 5:51 i el seu company al BH i bronze fa tres anys, David Valero, era desè. El bronze, per al sud-africà Alan Hatherly.

Pauline Ferrand-Prévot (1992) va posar el colofó al seu palmarès diumenge. El 2015 va ser la primera a ser campiona del món el mateix any de carretera, BTT i ciclocròs. Amb 8 mundials més del 2019 al 23 –la primera de gravel (22)–, la corredora de l’Ineos, que l’any que ve es centrarà només en la carretera amb el Visma, va dominar la cursa femenina, amb la nord-americana Haley Batten segona i la sueca Jenny Rissveds tercera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)