Hoquei sobre herba

Espanya no passa de l’empat contra França (3-3)

Ha hagut de remuntar dues vegades un marcador advers (0-2 i 2-3) i perd una bona oportunitat de posar gairebé els dos peus en els quarts de final

La selecció espanyola, amb deu catalans, ha acabat signant les taules contra França (3-3) i ha perdut una bona oportunitat de posar gairebé els dos peus en els quarts de final del torneig. L’equip de Max Caldas ha hagut de remuntar dues vegades un marcador advers (0-2 i 2-3) en un duel entre el joc vertical dels amfitrions i el de major control i de combinació dels hispans. En els penals córners, l’efectivitat ha estat local: 1/1 per França i 1/7 Espanya.

L’equip espanyol ha sortit a totes i al minut i mig Chefo Basterra ja ha fet lluir el porter local amb una intervenció de mèrit amb el peu. El partit, amb molt de ritme, ha entrat en una fase d’anades i vingudes, un escenari ideal perquè França posés en pràctica la seva efectivitat. Una centrada de Viktor Lockwood l’ha desviat Timothee Clement per sorprendre Luis Calzado i inaugurar el marcador (8’). Després d’uns moments de dubtes, el conjunt de Max Caldas s’ha refet i a punt ha estat de restablir l’equilibri amb una rematada al segon pal d’Álvaro Iglesias que s’ha estavellat al pal. El mateix jugador ha rebut la targeta verda per aturar el contraatac bleu i els amfitrions ho han aprofitat per ampliar la renda amb una errada de la defensa hispana al final del primer quart. Clement (13’) ha tornat a ser l’autor del segon gol francès. En el segon quart, amb l’omnipresent Marc Miralles com a director d’orquestra el conjunt espanyol ha tingut el control. Una recuperació del jugador del Bloemendaal ha estat l’origen del primer gol de la remuntada. La seva centrada al segon pal, ara sí, ha estat rematada dins de la porteria per Iglesias (28’). Abans d’arribar a l’equador, Espanya encara ha disposat de dos penals córners que no ha pogut convertir.

El partit havia entrat en un nou escenari i encara més a l’inici del tercer període, en què Rafael Vilallonga ha aprofitat una pilota morta dins l’àrea rival per empatar el duel (32’). Semblava que els de Caldas havien redreçat el rumb i han disposat de dos penals córners, però no els han sabut convertir. La selecció francesa, en canvi, ha marcat el primer que ha tingut (45’), obra de Victor Charlet, i ha tornat a prendre la iniciativa abans d’entrar en el quart decisiu. Caldas ordenava avançar línies i reclamava intensitat als seus jugadors. Les consignes han donat resultat perquè el conjunt espanyol ha disposat de dos penals córners més i el sisè ha estat el bo. Pepe Cunill ha rematat pel mig de la porteria per signar l’empat quan encara restaven 10 minuts de joc. Tot i disposar d’un penal córner més (1/7) i de jugar en superioritat els últims 19 segons, el conjunt espanyol no ha trobat el gol de la victòria.