Hongria tasta el potencial espanyol

Waterpolo. L’equip de David Martín fa una molt bona actuació coral i aconsegueix el triomf contra un dels favorits

Espanya 10 Hongria 7

ESPANYA:Aguirre, Munarriz (2), Granados (2), De Toro (1), Larumbe (2), Martín Famera (1) i Perrone –equip inicial–, Sanahuja (1), Cabanas (1), Tahull i Biel.HONGRIA:Vogel, Manhercz (1), Molnar, Nagy, Zalanki (1), Vigvari (1) i Jansik –equip inicial–, Angyal (2), Vamos (1), Fekete (1), Varga i Haray,.PARCIALS:2-1, 2-2 (4-3); 4-3 (8-6) i 2-1 (10-7).ÀRBITRES:Boris Margeta i Raffaele Colombo.

El segon partit en els Jocs Olímpics de la selecció espanyola masculina de waterpolo, amb set catalans, tenia un grau d’exigència molt superior al del debut contra Austràlia –triomf per 5-9– i va servir per carregar de confiança i autoestima l’equip de David Martín. Amb una actuació coral molt sòlida i solvent, l’equip espanyol va enviar un missatge en desfer-se d’Hongria, una de les grans potències mundials.

Va trigar gairebé cinc minuts a desfer-se el 0-0 inicial, amb un bon llançament d’Alberto Munarriz. Unai Aguirre va estar fi, ja des del primer període, en què Hongria va desaprofitar dos atacs amb superioritat. Bernat Sanahuja va marcar el 2-0, però en la tercera superioritat, al límit del temps, els hongaresos van fer el 2-1. Vigvari, a punt d’arribar a l’equador del segon quart, va empatar de vaselina (2-2), però poc després Sergi Cabanas va tornar a situar en avantatge els espanyols. I tot i que Zalanki va fer el 3-3, Marc Larumbe va marcar el 4-3 al límit del descans.

En un partit molt equilibrat, agafar més d’un gol d’avantatge ja semblava fer un pas endavant. Ho va aconseguir l’equip de David Martín, gràcies al segon gol de Munarriz, ja en el tercer quart (5-3), tot i que el marge va ser retallat per un gol hongarès que va pujar al marcador després de la revisió al VAR. Álvaro Granados va obrir forat, amb el 6-4 de penal i, poc després, el 7-4, a tres minuts del final del tercer quart, que obligava el seleccionador hongarès a demanar temps mort. Va reaccionar Hongria amb dos gols molt seguits, però Espanya va arribar a l’últim parèntesi amb dos gols de marge (8-6), i va començar l’últim quart amb el 9-6 de Martín Famera. Amb Unai Aguirre ferm a la porteria, l’equip espanyol ho va veure encara més clar amb el segon gol de Marc Larumbe (10-7, a 3:30 del final), que encarrilava el triomf espanyol. De fet, ja no es va moure més el marcador.