Gimnàstica

Japó revalida l’or amb Shinnosuke Oka en el concurs individual de gimnàstica

El públic del Bercy Arena ha hagut d’aguantar la respiració per saber qui era el campió olímpic del concurs individual masculí de gimnàstica artística. Una errada de Boheng Zhang a les barres horitzontals ha impedit que s’endugués l’or i finalment aquesta primera posició ha sigut per al jove Shinnosuke Oka (amb una puntuació de 86,832 i acabant 0,233 punts per sobre de la Xina). D’aquesta manera, Japó aconsegueix el seu quart or olímpic consecutiu en aquesta categoria on els gimnastes es posen a prova en totes les disciplines. El podi l’ha completat l’altre xinès, Routeng Xiao, que s’ha endut el bronze. El vigent campió en aquesta disciplina, Daiki Hashimoto, no ha tingut el dia i ha quedat sisena posició per darrere de l’ucraïnès Illia Kovtun, que ha fregat el podi, i del britànic Joe Fraser, que ha excel·lit en les paral·leles.

El concurs de gimnàstica ha tornat a omplir el Bercy Arena. Per ara, la Xina i Japó són les dues principals potències després que ambdós també s’hagin penjat la medalla en la categoria per equips on, altre cop, els nipons es van endur l’or per sobre dels xinesos. D’altra banda, cap dels atletes dels Estats Units, que en categoria per equips va aconseguir el bronze fa un parell de dies, no ha tingut un paper destacat en el concurs individual.

Finalment, no hi ha hagut cap baixa i Joel Plata, 27è en la qualificació amb 80,197 punts i que figurava com a primer reserva, no va poder competir en la final. El gimnasta del CG Sant Boi ja va figurar com a primer reserva en el concurs complet dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020.