Atletisme

McGrath paga l’esforç

Atletisme. El gavanenc lluita pels primers llocs i acaba dissetè en els 20 km marxa, mentre que Montesinos fa un gran desè lloc en la cursa femenina

Paul McGrath va lluitar per les primeres posicions, però va pagar l’esforç en els darrers quatre quilòmetres i va acabar en la 17a plaça dels 20 km marxa. Cristina Montesinos va fer una cursa de menys a més i va acabar en una gran desena posició en la prova femenina de la mateixa distància, que es van disputar al peu de la torre Eiffel. Una tempesta a la matinada va ajornar mitja hora la sortida masculina, i després també la femenina, que van haver d’afrontar molta més calor i humitat en el tram final de la prova.

El gavanenc va acabar amb un temps d’1h20:32 i va arribar a 1:37 del nou campió olímpic, l’equatorià Brian Pintado, que va guanyar la medalla d’or amb 1h18:55. L’extremeny Álvaro Martín, l’actual campió mundial, es va emportar la medalla de bronze en acabar a 16 segons del campió.

El marxador del Cornellà Atlètic, actual subcampió europeu, va estar en el grup dels millors fins passat el quilòmetre 16. A la meitat de la cursa, el km 10, ocupava la tercera posició (40:21) i en el 15 també era tercer (1h00.09). El canvi de ritme del brasiler Caio Bonfim, finalment segon, a partir del km 16 va trencar el grup dels millors, que era d’uns deu atletes, i Paul McGrath va quedar despenjat i va anar perdent posicions.

La terrassenca va finalitzar amb 1h29:11 en una cursa força dura i amb més calor que la masculina. Cristina Montesinos va acabar a 3:17 de la campiona olímpica, la xinesa Yang Jiayu. La granadina María Pérez, actual campiona mundial, va guanyar de manera brillant la medalla de plata en ser segona (1h26.19) a 25 segons de la xinesa.

Cristina Montesinos es va quedar molt aviat en un tercer grup, perquè a davant la xinesa Yang Jianyu va marcar un ritme molt fort i va anar en solitari a partir del km 6. La terrassenca va agafar el seu ritme, es va situar catorzena i a la meitat de la prova mantenia aquesta plaça (43.53) i estava a 47 segons de la líder de la prova. En la segona meitat de la cursa va millorar algunes posicions, va passar desena pel km 15 (1h06:24) i va mantenir aquest lloc fins a la meta.

La pista vol el protagonisme

L’Stade de France i la seva pista de tartan reclamen el protagonisme de l’atletisme a partir d’avui. Després de l’estrena, amb les proves de marxa, les curses, els salts i els llançaments portaran emoció i lluita a l’estadi. Els primers a entrar en acció dels onze atletes de la delegació catalana seran Adel Mechaal i Abdessamad Oukhelfen. El palamosí disputarà al matí les eliminatòries dels 1.500 m (11.05 h) i buscarà el passi a la semifinal, mentre que el reusenc afrontarà a la nit la final dels 10.000 m (21..20 h).