Un cim per conquerir
Rem. Cinquè lloc d’Aleix Garcia i Rodrigo Conde en la final del doble ‘scull’, el millor resultat aconseguit per la selecció espanyola en uns Jocs des del 1992 a Banyoles
Aleix Garcia (CN Banyoles) i Rodrigo Conde van ser cinquens en la final del doble scull masculí dels Jocs de París, en una regata a la qual arribaven amb aspiracions de pujar al podi i en la qual van acabar superant la millor posició de l’especialitat de rem estatal en una cita olímpica des que José Antonio Merín (Amposta, 1970) i Miguel Luis Álvarez (Vigo, 1971) van ser sisens a Banyoles en els Jocs de Barcelona.
Les expectatives en el paper dels subcampions del món (2022) i d’Europa (2024) d’arribar al podi i agafar el relleu de l’andalús establert al Pla de l’Estany des dels anys 70 i de la mà de Pedro Abreu, Fernando Climent –present en quatre Jocs, des de Los Angeles (plata amb Jose Luis Lasúrtegui) a Atlanta–, es van veure reforçades en la sortida de la final al camp de regates de Vaires-sur-Marne, al departament de Sena i Marne, quan el bot estatal es va posar al davant frec a frec amb el dels romanesos Andrei Cornea i Florian Enache, campions d’Europa i a qui havien superat a semifinals.
El remer de Serinyà i el gallec van acabar afrontant els últims 500 metres sense possibilitats d’aconseguir medalla, a quasi 5 segons de Romania i a 3 del podi, que van acabar completant els Països Baixos i Irlanda. Cornea i Enache van acabar amb 6:12.58 i amb menys de mig segon respecte als campions del món el 2023, Melvin Twellaar i Stef Broenink (6:13.92). Daire Lynch i Philip Doyle, cinquens a l’inici, van pispar el bronze als EUA per menys de 2 segons amb un temps de 6:15.17, mentre que Garcia (2000) i Conde (1997) van acabar amb 6:20.59 i la sensació que si no es torça la posada a punt, com a Pequín, les aspiracions d’obtenir medalla poden ser més altes. Fa tres anys, pels problemes que va tenir per mantenir-se en el pes, Conde va renunciar a competir quan faltaven quatre mesos en el del doble scull lleuger que formava amb Manel Balastegui (Lladó, 1999) i amb qui era campió del món sub 23 –finalment hi va anar amb Caetano Horta (2003) i van guanyar la final B.
Aina Cid (CN Amposta) i Esther Briz, en el dos sense timoner femení, i Dennis Carracedo (CN Banyoles) i Caetano Horta, en doble scull lleuger, intentaran obtenir avui el diploma en les respectives finals B.
Notícies relacionades
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Divendres,22 novembre 2024