Hoquei sobre herba

La selecció espanyola supera Sud-àfrica per 1-0

La selecció espanyola femenina, amb quatre catalanes –Xantal Giné, Clara Pérez, Marta Segú i Júlia Strapatto–, suma la segona victòria en el torneig olímpic, l’endemà de perdre el primer partit contra Argentina (2-1) i després d’haver empatat a 1 amb l’equip dels EUA. El triomf segella l’accés als quarts, a l’espera de tancar la fase de grups contra Austràlia aquest dissabte.

Belén Iglesias a mig minut per acabar el primer quart i en el segon llançament a porteria, el primer penal córner de l’equip de Carlos García Cuenca (0/4 el conjunt sud-africà), situava l’1-0 al marcador de l’Yves du Manoir i, sense ritme ni tensió competitiva, el segon quart s’endinsava en un ritme narcotitzant que fins i tot obligava Clara Pérez a fer una aturada de mèrit a menys de 3 minuts per a la mitja part.

El setè penal córner de la selecció espanyola, a 4:31 (2/32 en tot el torneig) per acabar l’últim quart, tampoc donava la tranquil·litat al conjunt blanc i només l’expulsió d’Onthatile Zulu a cinc minuts pel final i la davallada física de les verdes, que apostarien per jugar amb la porteria buida els últims 1:55, evitava l’ensurt.