Hoquei sobre herba

La llei del mínim esforç

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola femenina segella l’accés als quarts a falta d’un partit i amb un triomf gris contra Sud-àfrica (1-0)

La selecció espanyola femenina es va assegurar la seva presència en els quarts de final, abans de tancar la fase de grups demà al migdia contra Austràlia, que aquest vespre juga contra l’Argentina i que du 2/2. Espanya va superar Sud-àfrica l’endemà de perdre el primer partit contra l’equip sud-americà i haver empatat a 1 amb els EUA. I ho va fer gràcies a la regularitat de Clara Pérez, que va evitar un ensurt contra un rival inferior. “Sobre el paper érem favorites però ens ho han posat difícil, però es tracta de buscar bons resultats i ho hem aconseguit”, va dir la portera de l’Atlètic Terrassa.

Belén Iglesias a mig minut per acabar el primer quart i en el segon llançament a porteria, el primer penal, feia l’1-0 a l’Yves du Manoir i, sense ritme ni tensió competitiva, des del segon quart el duel entrava en un ritme narcotitzant. El setè de la selecció espanyola, a 4:31 (2/32 en tot el torneig) per acabar l’últim quart, tampoc donava la tranquil·litat a les de Carlos García Cuenca. Només l’expulsió d’Onthatile Zulu a cinc minuts del final i la davallada física de les campiones d’Àfrica, que apostarien per jugar amb la porteria buida els últims 1:55, evitava mals majors.

L’equip masculí, que aquest matí juga contra els Països Baixos, també es garantia la presència en els quarts, per l’1-2 entre França i la Gran Bretanya (1-2).