Gimnàstica

Simone Biles torna a regnar en el concurs complet

Gimnàstica Amb una puntuació final de 59.131 la gimnasta estatunidenca s’ha endut el seu segon or en aquests Joc Olímpics de París

No decep mai. La reina és la reina. Simone Biles s’ha penjat aquesta tarda el seu segon or olímpic d’aquests jocs de París, i la seva sisena medalla olímpica. Després de retirar-se als passats Jocs de Tòquio, ha tornat a guanyar l’or en el concurs complet, que ja es va endur a Rio 2016. Avui tots els ulls eren al Bercy Arena per veure-la a ella i no ha fallat. Ha estat la millor en tots els aparells menys en les asimètriques, la seva assignatura pendent. Però, tot i això, s’ha endut l’or amb uns 1.199 punts de diferència respecte a Rebeca Andrade, la gimnasta brasilera, rival directe de Biles.

La gimnasta estatunidenca ha començat la jornada amb la prova de salt on ha estat intractable. Ha aconseguit la millor nota amb un dels seus propis salts (15.766), deixant a Rebeca Andrade, la segona millor nota, a més de 6 dècimes. I de ser la millor del seu grup, a ser la penúltima en les barres asimètriques, la seva assignatura pendent. Amb un error visible on hi ha deixat algunes dècimes, ha tret pitjor nota que en la prova que va fer en les classificacions (13.733). Suni Lee, en canvi, la seva companya estatunidenca i la vigent campiona dels últims Jocs en el concurs complet ha obtingut la segona millor marca en les paral·leles (14.866), però la millor se l’ha endut l’algeriana Kayla Nemour de només 17 anys i que debuta aquest any ha estat excel·lent amb una puntuació de 15.533. Un nom que caldrà recordar.

En barra d’equilibri ha tornat a regnar Biles. La medallista olímpica ha estat l’encarregada d’obrir el seu grup i ha regalat un d’aquells exercicis que només pot fer ella, acumulant 14.566 punts. En acabar, no ha pogut evitar un gran somriure de satisfacció, que l’ha acompanyat l’aplaudiment de reconeixement a l’excel·lència de la seva rival directa, la brasilera, Rebeca Andrade. En barra la competició ha estat molt ajustada i han seguit de prop a Biles la italiana Manila Esposito (14.200) i Andrade (14.133).

I per tancar i tornar a regnar la prova estrella de Biles: el terra. Suni Lee s’ha guanyat el tercer lloc amb la seva finura i amb una puntuació final al terra de 13.666. L’ha seguit Rebaca Andrade, que amb elegància i diversió, ha obtingut 14.033 punts. Però com bé diuen, el millor es guarda pel final i la reina no ha fallat. En cada diagonal ha estat magnífica i s’ha guanyat tant l’ovació final com la puntuació, amb més d’un punt de diferència de la seva rival directa. 15.066.

Entre tots els aparells Simone Biles ha guanyat el seu segon or a París amb una puntuació final de 59.131. Andrade, s’ha guanyat la plata amb 57.932 i Lee el bronze amb 56.465. La italiana Alice d’Amato s’ha quedat a les portes del podi per dècimes (56.333) i l’algeriana Nemour Kayla s’ha endut la cinquena plaça en el seu debut a les Olimpíades.