Lliçó a Sèrbia, campió olímpic

Waterpolo. La selecció espanyola, amb set catalans en la plantilla, torna a exhibir el seu potencial en el joc i també una forta mentalitat

Sèrbia 11 Espanya 15

SÈRBIA:Filipovic (Misovic), Mandic (4), Rasovic, Randelovic, Dedovic (1), Drasovic, Jaksic (2) -equip titular-, Cuk (2), Vico, Ubovic (2), Rasovic i Jaksic.ESPANYA:Lorrio (Aguirre), Munarriz (2), De Toro, Larume, Famera (1), Perrone (3), Bustos (1) -cinc inicial-, Granados (4), Sanahuja (2), Cabanas (1), Tahull i Unai Biel (1).PARCIALS:3-4, 3-3 (6-7); 3-3 (9-10) I 2-5 (11-15).ÀRBITRES:Adrian Rou (Romania) i Raffaele Colombo (Itàlia).

La selecció espanyola masculina, amb set catalans en la plantilla i el seleccionador David Martín, va tornar a donar una lliçó de joc, i sobretot de caràcter, contra Sèrbia, la vigent campiona olímpica, i continua amb pas ferm a París cap a les medalles després d’haver superat ja Austràlia(5-9) i Hongria (10-7).

El partit va començar amb un nivell físic brutal i molta intensitat. L’intercanvi de gols es va mantenir fins a l’empat a 3. Però llavors els espanyols van fer una sortida de segon període espectacular per agafar un avantatge de tres gols (3-6). Sèrbia, no obstant, va reaccionar i va empatar (6-6) abans del gol de Cabanas quan només faltaven set segons per tancar els primers 16 minuts de joc (6-7). Espanya va eixamplar la renda amb una sortida explosiva (6-9) però es va tornar a igualar el matx abans del darrer quart (9-10). En l’últim període, amb Perrone brutal (3 gols) i ben secundat per Granados (4) o Munarriz (2), la selecció espanyola va acabar d’ensorrar un equip serbi impotent davant la superioritat espanyola.

El pròxim partit dels de David Martín serà demà (10.30 h) contra el Japó, que no ha guanyat cap partit. La lligueta prèvia la tancarà contra l’amfitriona, França (balanç 1-2), dilluns vinent (20.05 h, Teledeporte).

Les noies no juguen fins diumenge

Les de Miki Oca, que es mantenen invictes en el seu grup, tornaran a jugar, contra Itàlia, diumenge (15.35 h, Teledeporte), en un matx que servirà per tancar la fase de grups abans dels quarts de final. La selecció espanyola femenina ha demostrat que arriba en un moment dolç al tram final, després de guanyar França (15-6), els Estats Units (13-11) i Grècia (10-8). Les italianes no han guanyat cap partit.