Hoquei sobre herba

Remuntada dels Països Baixos contra l’equip espanyol masculí (5-3)

Amb el bitllet a quarts assegurat, la selecció espanyola masculina d’hoquei herba es jugava quedar per davant dels Països Baixos, pensant en els encreuaments. Ha començat bé l’equip de Max Caldas, amb un 0-2 en el primer quart, però no ha pogut evitar la reacció contudent del rival, amb un parcial de 4-0, i ha acabat caient (5-3). Una derrota que li farà augmentar l’exigència en els quarts, molt probablement contra Bèlgica, campiona olímpica.

L’equip de Max Caldas, amb onze catalans, ha completat un gran primer quart que li ha permès agafar avantatge, amb una efectivitat màxima en els llançaments (0-2). Tot i que els neerlandesos han començat fent una pressió intensa, Basterra ha fet el 0-1 després d’aprofitar una badada defensiva d’un rival (7’). El segon ha estat en una bona jugada col·lectiva amb magnífica execució de Marc Reyné, que ha controlat, s’ha regirat i ha batut el porter neerlandès (15’). En el segon quart, després de dos penals córner, els neerlandesos han reduït la diferència gràcies a un penal stroke transformat per Janssen (19’). L’equip espanyol ha tingut dos penals córner seguits, però no els ha aprofitat, i fins i tot han generat alguna contra del rival.

Hoedemakers ha fet l’empat (40’) i, després d’un rebuig i en una fase d’intensitat ofensiva dels neerlandesos, ha arribat el 3-2, de De Geus (42’). Patia l’equip espanyol, amb el rival molt envalentit. I en començar l’últim quart, Hoedemakers ha acabat de complicar la vida als espanyols amb el 4-2 (48’).

Un penal stroke transformat per Marc Miralles ha reactivat l’equip de Max Caldas (48’). Però Janssen, de penal córner, ha fet el 5-3 (53’).