Atletisme

Sèries? Dues tasses

Adel Mechaal, que també correrà els 5.000 m, busca l’accés a semifinals dels 1.500 avui en la repesca

Adel Mechaal (Asics) va ser novè en la segona de les tres sèries de 1.500 m, disputades ahir al matí, en què els sis primers accedien directament a la semifinal de demà. El palamosí establert a Istanbul i que fa tres anys va ser cinquè en aquesta prova en els Jocs de Tòquio, també correrà els 5.000 m en la seva tercera presència olímpica, dissabte de la setmana que ve.

Mechaal s’ha de guanyar la plaça a les semifinals de demà aquest vespre (19.15 h), en una de les dues repesques. En cadascuna hi ha tres places, i la final serà dimarts. “Els primers 400 han estat molt lents, després l’acceleració m’ha agafat molt enrere i ho he intentat però m’he quedat fora per dues o tres dècimes”, explicava just acabada la cursa, a Teledeporte. “Hem anat tots junts; ja vaig dir que en aquests nivells estem tots molt igualats i en l’última volta l’he feta tota pel carrer 2. Perquè tenia forces, volia avançar però ells han estat més intel·ligents”, hi afegia Mechaal, que confia recuperar-se bé i aprofitar la segona oportunitat: “Tinc molt clar que a mesura que van passant les curses em trobo millor i espero córrer una mica més ràpid que a 3:35, i a veure si podem estar en la semifinal.”

La pitjor

L’etíop Ermias Girma era el vencedor de la sèrie de Mechaal amb 3:35.21 i, de fet, els deu primers entraven per sota els 3:36 perquè Mechaal feia 3:35.81 i George Mills, 3:35.99. El també britànic Josh Kerr guanyava la primera sèrie amb 3:35.83, el kenyà Brian Komen era segon amb 3:36.31, i el sisè, Robert Farken (Alemanya), entrava en la semifinal amb 3:36.62. Mechaal es va trobar tancat i, després del seu esforç, obrint-se per encarar els metres decisius, es va veure superat en el desenllaç. Cap atleta va entrar en la semifinal, i en la tercera i última sèrie el neerlandès Stefan Nillessen era el primer, amb 3:36.77, amb el noruec Jakob Ingebrigsten tercer, amb 3:37.04. En aquesta, Ignacio Fonte va ser setè, amb 3:37.50, i en la primera, Mario García havia acabat desè, amb 3:37.82.

El primer rècord

Les 77.083 cadires que té Saint-Denis per a aquesta cita olímpica eren gairebé totes plenes de públic, ahir en la primera jornada tant al matí com a la tarda; quan es va registrar el primer rècord del món: el 4 x 400 mixt dels EUA representa el primer des del 1988 que no es fa en una final: 21:56. El públic francès està acudint en massa a totes les competicions, i per a l’Estadi de França i sense la possibilitat d’adquirir abonaments, els preus oscil·laven ahir dels 40 als 200 euros i, a la tarda, dels 85 als 990.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)