Hoquei sobre herba

Derrota contra Austràlia (3-1) i tercer lloc de la selecció espanyola

Ja amb el bitllet de quarts de final assegurat, la selecció espanyola, amb quatre catalanes –Xantal Giné, Clara Pérez, Marta Segú i Júlia Strapatto– ha tancat la fase de grups amb una derrota contra Austràlia (3-1) que el deixa en el tercer lloc –com també ho hauria fet l’empat–, pendent de saber el rival. Les oceàniques atrapen l’Argentina i el superen per diferència de gols, després de marcar el 3-1 amb les espanyoles sense portera.

Ha començat atacant amb insistència la selecció australiana, que ha marcat l’1-0 quan no s’havien jugat ni dos minuts, mitjançant Alice Arnott. L’equip espanyol ha tingut un parell d’ocasions en el primer quart, tancat amb dos penals córner seguits de les oceàniques, sense èxit.

En el segon quart, la selecció espanyola ha tingut els dos primers penals córner, sense encert. L’equip de Carlos García Cuenca ha tingut més arribades, però l’1-0 no s’ha mogut abans del descans.

Lucía Jiménez ha tingut a prop l’1-1 (36’), i el sisè penal córner (2/36 en tot el torneig) tampoc ha estat productiu.

L’equip espanyol ha tingut una ocasió immillorable per resoldre la falta d’efectivitat, en un penal stroke, que Lola Riera ha convertit en l’empat (43’). Marta Segú ha tingut una ocasió en un contraatac (53’). Però li ha fet falta poca cosa a Austràlia per tornar-se a avançar, en un penal córner transformat per Kershaw (55’). Carlos García Cuenca ha decidit jugar sense portera per arriscar, i no ha trigat gens Austràlia a marcar el 3-1, de Nobbs (59’).