A quarts com a primera de grup

Waterpolo. La selecció espanyola masculina goleja el Japó en un partit que domina des de l’inici i s’assegura la classificació a falta d’un partit de la primera fase

Espanya 23 Japó 8

ESPANYA:Lorrio, Munárriz (2), Granados (4), De Toro (1), Larumbe, Famera (2) i Perrone (1) –equip inicial–; Aguirre (p.s.), Sanahuja (5), Cabanas (1), Tahull (4), Biel (1) i Bustos (2).JAPÓ:Tanamura, Adachi (1), Watanabe (1), Suzuki (1), Date (1), Tanata i Inaba (1) –equip inicial–; Nishimura (p.s.), Ogihara (1), Inque, Nitta, Okawa (2) i Araki.PARCIALS:4-0, 6-2, 7-4 i 6-2.ÀRBITRES:M. Zwart (Països Baixos) i D. Spiritosanto (Estats Units).

La selecció espanyola masculina va certificar la classificació per als quarts de final com a primera de grup a falta d’una jornada per acabar la primera fase. Espanya, amb set jugadors catalans, ho va fer per la porta gran al golejar el Japó, el cuer del grup, per 23-8 (4-0, 6-2, 7-4 i 6-2). En el darrer partit de la fase de grups el combinat estatal jugarà contra França demà.

L’equip que dirigeix el tècnic català David Martín va sortir decidit a no patir i sentenciar l’enfrontament aviat. El conjunt japonès no havia guanyat cap partit, però dues de les tres derrotes van ser per la mínima diferència d’un gol. La selecció espanyola va sortir molt centrada , amb una bona defensa i amb efectivitat en atac, i es va avançar amb un 4-0 en el primer període. En l’inici del segon quart Espanya es va situar amb un 6-0 i va deixar sentenciat el partit. Al descans s’hi va arribar amb un clar 10-2.

En la segona meitat els dos equips van continuar jugant a l’atac i buscant el gol i en el tercer període es van marcar onze gols. El combinat estatal es va avançar amb un 17-6, onze gols de marge, al final del tercer quart. En els darrers vuit minuts els gols van continuar arribant fins a situar quinze gols de marge al final de l’enfrontament, 23-8. Bernat Sanahuja va fer cinc gols i Álvaro Granados i Roger Tahull en van anotar quatre cada un.