Hoquei sobre herba

Bèlgica, per partida doble

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola femenina perd contra Austràlia (3-1) i tindrà el mateix rival que la masculina en els quarts

Els equips espanyols d’hoquei sobre herba tenen com a denominador comú el rival en els quarts de final. Si l’equip masculí veia com se li complicava la fase final en quedar emparellat contra el campió olímpic, el femení –amb les catalanes Xantal Giné, Clara Pérez, Marta Segú i Júlia Strapatto– va saber hores després de perdre contra Austràlia (3-1), que Bèlgica serà també la rival. Països Baixos-Gran Bretanya, Argentina-Alemanya i Austràlia-Xina completen els quarts, tots dilluns.

La derrota va tenir un regal afegit per a la selecció australiana, que va marcar el 3-1 que li donava el lideratge –havia atrapat l’Argentina, però li faltava un gol per superar-la– quan Carlos García Cuenca va decidir arriscar i jugar sense portera.

Va començar atacant amb insistència la selecció australiana, que va marcar l’1-0 quan no s’havien jugat ni dos minuts. En el segon quart, la selecció espanyola va tenir els dos primers penals córner, sense encert, tònica habitual en els Jocs (2/36).

Espanya va tenir una ocasió immillorable per resoldre la falta d’efectivitat, en un penal stroke, que Lola Riera va convertir en l’1-1 (43’). Marta Segú va tenir una ocasió en un contraatac (53’). Però li va fer falta poca cosa, a Austràlia, per tornar-se a avançar, en un penal córner transformat per Kershaw (55’). I, sense portera, Nobbs va fer el 3-1.