Hoquei sobre herba

La selecció espanyola supera Bèlgica (2-3) i passa a semifinals

La selecció espanyola masculina, amb deu catalans a l’equip de Max Caldas, es classifica per a la semifinal del torneig olímpic contra la campiona a Tòquio, Bèlgica, a qui supera per segon cop en 30 antecedents. El conjunt estatal s’enfrontarà al vencedor del duel entre Austràlia i els Països Baixos en una eliminatòria que no disputa des del 2008 a Pequín, quan va superar el conjunt oceànic, or a Atenes; per 3-2.

Espanya s’avançava al marcador al minut 40 mitjançant José Chefo Basterra, assistit per Jordi Bonastre, però en el següent atac del conjunt belga posterior al gol del basc Arthur de Sloover empatava a 1. Marc Reyné a 5:55 per acabar el partit aprofitava la passada de Gerard Clapés per fer pujar l’1-2 i la campiona olímpica, que havia acabat primera del seu grup (Espanya quarta) apostava per jugar sense porter a 4:32.

Bèlgica desaprofitaria el seu quart penal córner 4:18 i, en l’u contra u de Reyné a 3:58, el jugador del Polo forçava el segon d’Espanya i Marc Miralles el transformava per fer l’1-3. Alexander Hendrickx a poc menys de 3 minuts escurçava la diferència en el cinquè intent i, amb el temps esgotat, la selecció belga encara disposaria d’un intent de penal córner per forçar el desempat.