Espanya signa el ple de victòries contra Itàlia (11-13) i dimarts jugarà els quarts contra el Canadà

La selecció espanyola, amb onze catalanes, ha superat Itàlia (11-13), ha tancat un full de resultats immaculat en la fase de grups, amb quatre victòries en quatre partits, i dimarts jugarà els quarts de final contra el Canadà. Tot i que tenia l’accés a quarts assegurat, l’equip de Miki Oca sempre ha portat la iniciativa i ha sabut controlar les embranzides d’un conjunt italià molt més necessitat de punts (0-2, 4-3, 3-4 i 4-4). Les màximes anotadores d’Espanya han estat Anni Espar (3), Judith Forca (2), Bea Ortíz (2) i Elena Ruiz (2).

La selecció hispana ha colpejat primer. Ben ordenada en defensa i amb una Laura Ester infranquejable sota els pals, ha pres la iniciativa amb dues accions de superioritat culminades per Anni Espar i Maica García, després d’una bona assistència de la jugadora de l’Assolim Mataró. En el segon quart l’equip italià ha reaccionat. Ha necessitat més de 9 minuts per veure porteria, però aprofitant tres superioritats ha ajustat el resultat fins al 4-5 amb què s’ha arribat al descans. Per part del conjunt d’Oca han marcat Espar, de penal, Pili Peña, en transició, i Paula Crespí, en una acció de dona de més.

La remuntada transalpina ha continuat en el tercer període amb el gol de l’empat signat per Marletta en un contraatac (5-5). La rèplica vermella ha estat immediata. Judith Forca, en una superioritat doble, i Espar, amb la tercera diana validada pel VAR, han tornat a obrir forat (5-7). S’ha entrat en una fase amb diverses alternatives. Itàlia ha tornat a empatar (7-7), però dues canonades d’Elena Ruiz i Bea Ortíz han fet pujar el 7-9 al marcador abans d’entrar en l’últim quart. Els últims 8 minuts han estat un intercanvi de gols que han afavorit la victòria espanyola per 11-13. Ortíz, Forca, Ruiz i Isabel Piralkova han tancat la victòria de l’equip espanyol, l’únic de la fase de grups que ha aconseguit el ple de punts, amb 12 de 12.