A quarts amb ple de victòries

Waterpolo. Amb el deures fets, l’equip de Miki Oca també es desfà d’Itàlia (11-13) i afrontarà l’encreuament decisiu contra el Canadà amb un full de resultats immaculat en la fase de grups

Itàlia 11 Espanya 13

ITÀLIA:Banchelli; Tabani, Galardi (1), Avegno, Giustini (1), Bettini (2), Picozzi (2), Bianconi (2), Palmieri, Marletta (3), Cocchiere, Viacava i Condorelli.ESPANYA:Ester; Piralkova (1), Espar (3), B. Ortiz (2), Nona, Crespí (1), E. Ruiz (2), Peña (1), Forca (2), Camus, Maica (1), Leitón i Terré.PARCIALS:0-2, 4-3, 3-4 i 4-4.SUPERIORITATS:9/13 per a Itàlia; i 7/15 per a Espanya.ÀRBITRES:Franulovic i Ohme.

La selecció espanyola, amb onze catalanes, va certificar contra Itàlia (11-13) el ple de victòries i de punts amb una fase de grups olímpica immaculada. Un full de resultats per afrontar amb optimisme l’encreuament de quarts de demà contra el Canadà. Tot i que arribaven a la cita amb els deures fets i amb el primer lloc de grup assegurat, les de Miki Oca no van especular amb el resultat, van portar la iniciativa des del primer quart i van controlar les embranzides del conjunt italià, molt més necessitat de punts.

Domini inicial

Ben ordenada en defensa i amb una Laura Ester infranquejable sota els pals, el conjunt hispà va colpejar primer amb dues accions de superioritat culminades per Anni Espar i Maica García, després d’una bona assistència de la mateixa jugadora de l’Assolim Mataró.

Reacció italiana

En el segon quart, l’equip italià va reaccionar. Va necessitar més de 9 minuts per veure porteria, però aprofitant tres superioritats va ajustar el resultat fins al 4-5 amb què es va arribar al descans llarg. Per part del conjunt d’Oca van marcar Espar, de penal; Pili Peña, sorprenent en una transició, i Paula Crespí, en una acció de dona de més. La remuntada de les transalpines va continuar en el tercer període amb el gol de l’empat signat per Marletta en un contraatac (5-5). La rèplica de les vermelles va ser immediata. Judith Forca, en una superioritat doble, i Espar, amb la tercera diana, validada pel VAR, van tornar a obrir forat (5-7). Es va entrar en una fase amb diverses alternatives. Itàlia va tornar a empatar (7-7), però dues canonades d’Elena Ruiz i Bea Ortiz van fer pujar el 7-9 al marcador abans d’entrar en l’últim quart. Els últims 8 minuts es van convertir en un intercanvi de gols (4-4) que va afavorir la definitiva victòria espanyola.