Hoquei sobre herba

Llicència per somiar

La selecció espanyola masculina supera Bèlgica en els quarts i demà torna a la semifinal d’uns Jocs per primer cop des del 2008 a Pequín

Bèlgica 2 Espanya 3

BÈLGICA:Vanasch; Nan Doren, Van Aubel, Boccard, de Kerpel, Hendrickx (1), Denayer, De Sloover (1), Kina, Wegnez i Onana Alima –onze inicial–, Stockbroekx, Dohmen, Luypaert, Boon i Van Dessel.ESPANYA:Calzado; Alonso, Bonastre, Gisper, Cunill, Basterra (1), Clapés, Reyné (1), Miralles (1), Menini i Rodríguez –onze inicial–, Vilallonga, Recasens, Vizcaíno, de Ignacio-Simó i Font.PARCIALS:0-0, 0-0, 1-1 i 2-3.ÀRBITRES:Gabriel Labate (Argentina) i Jonas van’t Hek (Països Baixos). Targeta verda a Van Dessel en el 26’.

La selecció espanyola masculina, amb 10 catalans, és el matagegants del torneig perquè després de superar la vigent campiona del món, Alemanya, per 0-2, va eliminar l’or a Tòquio, Bèlgica, en els quarts de final. El rival demà a semifinals serà l’últim amb qui va perdre per 5-3 en el partit que tancava la fase de grups, els Països Baixos, que van capgirar un 0-2 als de Max Caldas i que ahir van eliminar Austràlia (2-0).

Espanya no hi arribava des que fa 16 anys va guanyar la plata –1-0 en la final contra el conjunt germànic– i, amb un penal córner en contra amb el temps esgotat, va superar el defensor de l’or olímpic per cinquè cop. Ho havia fet el 2008 contra Austràlia a semifinals (3-2), contra Alemanya en la fase de grups el 1976 (4-1) i el 1996 (1-0) i en el partit pel cinquè lloc a Terrassa el 1992 contra la Gran Bretanya (2-1).

Chefo Basterra en el minut 40 va desfer l’empat però en el següent atac belga Arthur de Sloover va empatar a 1. Marc Reyné a 5:55 per acabar el partit va aprofitar la passada de Gerard Clapés per fer pujar l’1-2 i la campiona olímpica va apostar per jugar sense porter a 4:32. Bèlgica desaprofitaria el seu quart penal córner 4:18 i, en l’u contra u de Reyné a 3:58, el jugador del Polo va forçar el segon d’Espanya; transformat per Marc Miralles (1-3). Alexander Hendrickx a poc menys de 3 minuts va escurçar la diferència en el cinquè intent i, amb el temps esgotat, la selecció belga encara en tindria un altre que aturaria Calzado.

LA REACCIÓ

Hem controlat la bola, ens hem pogut defensar i superar els moments en què ens dominaven. Espero que puguem fer més història
Marc Miralles
0
segons
quedaven quan el conjunt belga va disposar d’un penal córner que va forçar el desempat