Ciclisme

Faulkner, més freda que el gel

La corredora d’Alaska és la segona nord-americana campiona olímpica de ruta

Kristen Faulkner (EUA) és la campiona olímpica de ruta amb el triomf en una cursa amb 157,6 km i 1.700 m D +, marcada per la caiguda a l’entrada a París i quan Mireia Benito es veia tallada. La corredora de Homer, Alaska (1992), ni tan sols havia de disputar la cursa perquè la seva especialitat és a la pista en la modalitat de persecució i, sabent-se inferior en un esprint, acabaria arribant amb 58 segons de coixí per convertir-se en la segona nord-americana que guanya la medalla d’or en carretera, després que Connie Carpenter ho fes el 1984 a Los Angeles.

La neerlandesa Marianne Vos i l’hongaresa Blanka Vas aconseguien agafar uns metres sobre la resta de favorites a 19 km i, a 15, disposaven de mig minut. La belga Lotte Kopecky i Faulkner les van atrapar després de la darrera pujada a Montmartre, d’1 km al 6,5%; i després de 4 quilòmetres veient-les a pocs segons, s’ajuntaven a 3,4. Llavors, la corredora nord-americana feia un intent i amb la manca d’entesa de les altres tres corredores deixava el triomf en franquícia a la corredora de l’EF Education First. Vos era la més ràpida en el desenllaç per la plata, Kopecky completava el podi, i Mireia Benito entraria a 10:57, en el lloc 63.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)