Triatló

Més capítols de la polèmica per l’aigua del Sena

Triatló. La infecció causada per un bacteri després de competir al riu reobre les crítiques per la insalubritat, maldecap dels Jocs

La insalubritat de l’aigua del Sena i l’obstinació per fer-hi les proves de triatló és la taca dels Jocs de París, amb un serial per capítols que va començar amb l’anul·lació dels entrenaments perquè les anàlisis ho recomanaven, i el llum verd la mateixa matinada de la competició. L’escàndol ha continuat en saber-se que la triatleta belga Claire Michel va ser hospitalitzada després d’haver-se infectat amb el bacteri E. coli, dies després de la seva participació en la prova. L’equip belga es va retirar dels relleus mixtos. Més tard hi va haver un altre cas, l’atleta suís Adrien Briffod, amb una infecció gastrointestinal, tot i que no era clar si estava relacionat amb la mala qualitat del Sena.

“Dels 110 que vam competir l’altre dia, només una s’ha posat malalta. I no sabem si és pel Sena o per alguna cosa que no se li ha posat bé. Així que creiem que el balanç ha de ser positiu”, deia a Televisió de Catalunya la barcelonina Anna Godoy. La natació de relleu mixt del triatló es va fer al Sena –la Federació Internacional de Triatló i el comitè organitzador no tenien pla B–, però per a la prova d’aigües obertes, dijous i divendres, sí que hi ha alternativa. Si s’allarga el maldecap de la insalubritat, es traslladarà a la seu on es fa el rem, la seu on es fa el rem, a Vaires-sur-Marne.

EN TRIATLÓ, NO

En aigües obertes sí que pensen en un escenari alternatiu, la seu on es fa el rem

Godoy, novena en relleus mixtos

X.M.

Alemanya, en un final ajustadíssim entre els tres primers, es va endur la medalla d’or en el relleu mixt de triatló, amb els EUA segons i la Gran Bretanya, tercera. L’equip espanyol, amb la barcelonina Anna Godoy, va acabar novè. La doble penalització del primer rellevista, Alberto González, els deixava lluny de les màximes aspiracions. El malagueny havia acabat primer la natació, però el van sancionar per haver-se impulsat amb un vaixell i per un contacte amb un altre participant a l’aigua. Va entregar novè (20:18) el relleu a Godoy, que va fer molt bon paper i va completar el triatló amb el quart millor temps (22:42). La barcelonina acabava la natació setena (5:02) però, amb una bona transició, entrava quarta en la prova ciclista, amb la britànica líder destacada. Godoy va completar els 7 quilòmetres amb 10:30, vuitena, abans de la prova atlètica, que va completar quarta, amb 5:39.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)