Rem

Esports

Mor Viatxeslav Ivanov, una de les grans llegendes del rem olímpic

El soviètic va encadenar tres ors a Melbourne, Roma i Tòquio

El rus Viatxeslav Ivanov (Moscou, 1938), el primer remer que va encadenar tres ors olímpics en la categoria reina (escull individual), ha morts als 86 anys, segons han confirmat mitjans del seu país. Va ser un dels grans herois esportius de la URSS, país que va començar a competir en els jocs a partir del 1952. Ivanov va ser campió a Melbourne el 1966, a Roma el 1960 i a Tòquio el 1964. La gesta no va ser igualada fins l’aparició del finlandès Pertti Karppinen, que va ser campió a Montreal, Moscou i Los Angeles entre el 1976 i el 1984.

El palmarès d’Ivanov també inclou el títol mundial de Lucerna el 1962 i quatre títols europeus. El seu gran rival en aquells anys va ser l’australià Stuart MacKenzie. Tot i que Ivanov el va derrotar en la final olímpica de Melbourne, aquest el va superar en dos campionats europeus –en els quals va competir com a britànic– i dues vegades en al Diamond Challenge Sculls al riu Tàmesi, una de les competicions més antigues de la història.

Ivanov havia començat de jove fent de boxador, però els seus primers èxits com a remer júnior el van decantar definitivament cap aquest esport. A Melbourne va protagonitzar una de les escenes més divertides dels Jocs. En la cerimònia de lliurament de medalles, la seva va caure al llac. S’hi va llançar per rescatar-la, però el seu esforç va ser en va. El COI n’acabaria fent una altra.

En retirar-se, va incorporar-se a l’exèrcit soviètic on va assolir el rang de capità a la marina. Va continuar remant en categories de veterans. Va rebre els principals honors que es concedien a al URRS: l’Orde de la Insígnia d’Honor i l’Orde de la Bandera Roja del Treball.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)