Gimnàstica

Ningú és perfecte

Gimnàstica artística. Biles obté una plata en les dues finals que havia de guanyar per arribar a nou medalles d’or

Simon Biles (1997) començava la darrera jornada al Bercy Arena amb el rècord de la ucraïnesa Larissa Latínina (1934) a l’abast. Havia de guanyar les finals de barra i terra per igualar les 9 medalles d’or de la gimnasta nascuda a Kherson, que també era l’esportista amb més podis en uns Jocs fins que Michael Phelps la va superar a Londres. Biles no serà la segona dona amb la manilla d’oros al palmarès perquè en la primera final va caure i, en la segona, una doble penalització –3 dècimes cadascuna– la deixava a 33 centèsimes de la brasilera Rebeca Andrade (1999), que amb una medalla d’or, dues de plata i una de bronze, sumades a la d’or i la de plata a Tòquio, és la més llorejada en uns Jocs pel Brasil, superant Torben Grael i Robert Scheidt (vela).

Biles torna a casa amb les medalles d’or en equips, general i salt. Una caiguda en la modalitat en què va obtenir el bronze en els anteriors Jocs li impedia superar Alice d’Amato (2003), l’antepenúltima en competir i que s’assegurava el podi amb els seus 14.366 punts; perquè superava la xinesa Yaqin Zhou i la també italiana i campiona d’Europa Manila Esposito. Posar malament el peu esquerre en un salt enrere deixava la d’Ohio quarta amb 13.100 i, Andrade, l’altra gran favorita, acabaria amb 13.933; deixant Biles cinquena empatada amb la també nord-americana Sunissa Lee. Poc més d’una hora després, Andrade era la segona a actuar i aconseguia una nota de 14.166, sent la segona a superar els 14.000 –Biles havia fet 14.600 en la qualificació–. La sis vegades campiona del món de la modalitat i or a Rio treia els dos peus en la segona i la quarta diagonal. Amb 14.133 se situava segona a 33 centèsimes de la brasilera quan quedaven dues gimnastes per sortir. Sabrina Maneca-Voinea empatava amb la també romanesa Ana Barbosu, tercera (13.700), i per una dècima en l’execució es quedava en el quart lloc abans que l’altra nord-americana, Jordan Chiles (2001), fes 13.766.

L’última jornada també va coronar el xinès Jingyuan Zou (1998) en les barres paral·leles. L’ucraïnès Illia Kovtun va obtenir la plata i Shinnosuke Oka, el bronze abans de guanyar l’or en barra. El colombià Ángel Barajas va guanyar la plata amb la mateixa puntuació que el japonès –14.533– i el bronze el compartien Boheng Zhang (Xina) i el taiwanès Chia-Hung Tang, tots dos amb 13.966.

LA DADA

33
centèsimes
li van faltar a la d’Ohio, penalitzada amb 6 dècimes, per superar Rebeca Andrade al terra.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)