Espanya fa el ple (8-10) i jugarà els quarts contra Croàcia, campió del món

La selecció espanyola masculina de waterpolo, ja amb el primer lloc garantit, ha tancat la fase de grups amb un triomf contra França, ja eliminada (8-10). L’equip de David Martín, amb set jugadors catalans, ha fet el ple de victòries i s’enfrontarà en els quarts de final a Croàcia, que ha perdut l’últim partit i el tercer lloc que defensava contra els Estats Units (11-14). Els croats van guanyar el mundial de Doha al febrer, un mes després d’haver perdut la final de l’europeu contra Espanya.

L’equip espanyol ha jugat sense pressió i ha marcat la pauta des del començament, amb gols d’Alberto Munarriz i Bernat Sanahuja. Amb els francesos negats, Álvaro Granados ha marcat el 0-3. Just abans de tancar el primer quart ,Vernoux ha marcat el primer gol francès (1-3).

L’equip espanyol ha jugat amb molta comoditat, sense haver d’esforçar-se gaire per administrar l’avantatge contra l’amfitrió, amb una afició que celebrava cada gol del seu equip en el seu comiat dels Jocs. El segon quart ha acabat amb equilibri (2-2), i en el tercer els francesos, per gaudi de l’afició, han guanyat el parcial (4-2) per empatar el partit (7-7). Però l’equip de David Martín ha tornat a anar per feina en l’últim període (1-3), per assegurar el ple de victòries.