Atletisme

Duplantis revalida el títol olímpic amb un gran rècord mundial de 6,25 m

El suec ho ha aconseguit en un gran i impressionant tercer intent

Armand Duplantis ha revalidat el seu títol olímpic de perxa amb un nou rècord mundial de 6,25 m. El suec ha fet aixecar a tot el públic que omplia l’estadi amb els seus intents i en el tercer ha volat i ha superat la marca que ja havia intentat aquesta temporada. Ha superat els 6,24 m que ell mateix havia fet aquest any. El primer intent sobre 6,25 l’ha tirat amb el genoll, el segon ha caigut sobre el llisto amb les cames quan havia pujat molt amunt i en el tercer l’ha superat clarament. Armand Duplantis ha passat a la primera les cinc alçades que ha intentat, fins i tot el 6,10 m. llavors rècord olímpic, tornant a demostrar la seva gran superioritat. La segona posició ha estat pel nord-americà Sam Kendricks que ha saltat 5,95 m, mentre que la tercera posicio ha estat pel grec Emmanouil Karalis amb 5,90.

La kenyana Beatrice Chebet ha guanyat el títol dels 5.000 m en una dura lluita amb la seva compatriota Faith Kipyegon a la que ha superat en els darrers 30 m. Faith Kipyegon, però ha estat desqualificada perquè en l’últim quilòmetre ha topat amb l’etíop Gudaf Tsegay i durant uns mestres s’han donat cops de colze i ha trepitjat fora de la pista. L’etíop s’ha enfonsat i ha acabat vuitena. Beatrice Chebet s’ha imposat amb 14:28.56 i la medalla de plata ha estat per la neerlandesa Sifan Hassan (14:30.61), mentre que Nadia Battocletti que havia entrat quarta amb rècord d’Itàlia de 14:31.64, i s’ha emportat la medalla de bronze.

La gran favorita en el disc femení, Valarie Allman ha revalidat el títol olímpic que va guanyar a Tòquio amb una marca de 69,50 i un concurs impressionant en el que els seus quatre llançaments vàlids han estat superiors a la marca que ha fet la segona classificada. La nord-americana ha començat amb un nul, i després ha llançat 68,74, 68,06 i 69,50. Ha fet el segon nul i quan ja era campiona ha tancat el concurs amb un tir de 69,21. La segona posició ha estat per la xinesa Feng Bin amb 67,51, la mateixa marca que ha fet la tercera, la croata Sandra Elkasevic, però ha guanyat la plata per un segon millor llançament.

Keely Hodgkinson ha guanyat per fi una medalla d’or, ha estat el títol olímpic dels 800 m i de manera clara. L’anglesa havia estat segona a Tòquio 2020 i en els mundials del 2022 i 2023. Keely Hodgkinson ha anat al davant pràcticament tota la cursa i a partir dels 400 m ha aguantat a les seves rivals al darrera i en els últims 100 m ha canviat el ritme i s’ha imposat amb 1:56.72. Segona ha estat l’etíop Tsife Duguma amb 1:57.15 i tercera la kenyana Mary Moraa amb 1:57.42.

La campiona dels 100 m Julien Alfred, de Santa Lucia, s’ha classificat per la final dels 200 m al guanyar la seva semifinal amb la segona millor marca de totes les finalistes de 21.98. El millor registre l’ha fet la nord-americana Gabrielle Thomas amb 21.86. El nord-americà Noah Lyles, campió dels 100 masculins, ha disputat les eliminatòries dels 200 m i ha passat a la semifinal sense problemes al guanyar la seva sèrie amb 20.19. El millor temps l’ha fet el seu compatriota Kenneth Bednarek amb 19.96.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)