Espanya goleja el Canadà (8-18) i posa la directa a semifinals

L’equip de Miki Oca es jugarà el passi a la final contra els Països Baixos, que ha vençut Itàlia per 11-8

La selecció espanyola, amb onze catalanes, continua intractable en el torneig olímpic i amb una golejada incontestable en els quarts de final contra el Canadà (8-18) ha entrat de ple dret en la pugna per les medalles. El conjunt de Miki Oca ha dominat de principi a fi (2-6, 2-4, 0-3 i 4-5) i ha tingut en Elena Ruiz (4), Bea Ortíz (3) i Paula Crespí (3) a les seves màximes golejadores. En les semifinals de dijous s’enfrontarà als Països Baixos, que ha vençut Itàlia per 11-8.

L’equip espanyol ha sortit embalat. Amb molta mobilitat i efectivitat en atac, a gairebé gol per minut, s’ha apuntat el primer quart per 2-6. Bea Ortíz i Maica García, per partida doble, Elena Ruíz i Anni Espar han estat les autores dels primer gols del conjunt de Miki Oca. Sòlid en defensa i amb Ruiz en estat de gràcia, amb dues canonades més, les subcampiones olímpiques han obert l’escletxa davant un rival que només marcava en les accions de superioritat. Forca, de penal, i Paula Crespí també han marcat en aquest segon quart per arribar a l’equadora amb còmode renda de 6 gols (4-10).

El guió del partit no ha variat després del descans llarg. Dues vaselines precises de Crespí i Espar, des de l’extrem esquerre de l’atac, han consolidat encara més el domini hispà. Ruiz, amb un xut creuat des de la mateixa posició, ha signat la seva quarta diana i el parcial de 4-13 amb què s’ha arribat a l’últim quart, amb el triomf totalment resolt. La contundència del resultat ha permès que Oca dosifiqués a totes les jugadores. El Canadà s’havia encallat en atac i només ha pogut tornar a veure porteria en un últim període que s’ha convertit en un intercanvi de gols (4-5).