Natació

Espanya tanca la segona jornada de natació artística en posicions de podi

La natació artística ha finalitzat el segon dia de competició amb la rutina lliure per equips i no ha deixat a ningú indiferent. Espanya, que dilluns va finalitzar amb la segona millor nota en la rutina tècnica, ha acabat amb la quarta millor nota i una puntuació de 346,4644 que l’ha deixat per darrere dels Estats Units, Xina i Mèxic. Tot i això, l’equip dirigit per Mayuko Fujiki ha tancat la jornada en posicions de podi amb una puntuació de 633,6119 en la classificació general, per darrere de les americanes, entrenades per la catalana Andrea Fuentes (643,0255), que han escalat posicions després d’un primer dia en què l’equip no va quedar gens satisfet amb les puntuacions dels jutges. Per la seva banda, les xineses, entrenades per la també catalana Anna Tarrés, han tornat a liderar (712,4455) de manera implacable i es mantenen a dalt de tot de la general. Aquest dimecres, a les 19.30 h, Espanya s’ho juga tot en la rutina d’acrobàcies.

L’absència de Rússia, vigent campiona olímpica i màxima dominadora d’aquest esport aconseguint medalla d’or des de Sydney, ha obert un ventall de possibilitats en una disciplina que busca noves reines de l’aigua. En el primer dia de competició, que enguany estrena un nou format en què no hi ha sessions preliminars i s’ha afegit una jornada d’acrobàcies, l’equip va finalitzar en segona posició l’exercici tècnic (amb una puntuació de 287.1475) i per darrere de Xina però per damunt de les principals amenaces, Japó i els Estats Units. Tot plegat en un context en què s’ha introduït un nou sistema de puntuació en què el jurat pot declarar ’base marks’ si considera que hi ha algun element que no s’ha executat tal com estava detallat. Si és així, aquest element es multiplica per 0,5 sobre la puntuació, fent-la retrocedir. És a dir, si els jutges, que compten ara amb l’opció de revisar vídeo després de la rutina, decideixen que un element declarat no s’executa bé, significarà una menor obtenció de punts a nivell general en la rutina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)