Espanya, amb una gran actuació dels catalans, passa en la semifinal en la pròrroga (29-28)

La selecció espanyola jugarà per les medalles contra Alemanya

La selecció espanyola s’ha classificat per la semifinal al guanyar per 29-28 Egipte en la pròroga del partit de quarts. Espanya, amb el tècnic català Jordi Ribera i els jugadors Ian Tarrafeta, Aleix Gómez i Dani Fernández, ha anat per darrera en el marcador gairebé tot el partit. Gómez, amb 9 gols i Tarrafeta amb 6, han marcat en moments importants. En la semifinal Espanya s’enfrontarà a Alemanya que ha guanyar França en la pròrroga per un gol, 35-34.

Els dos porters han estat molts inspirats en l’inici del partit, han fet bones aturades i el primer gols, dels egipcis, no ha arribar fins el minut 6:45. El combinat estatal no ha marcat fins el minuts 8 el seu primer gol. Egipte s’ha situat amb un 2-4 i Espanya ha fet els seus millors minuts anotant un parcial de 3-0 després de bones defenses i accions al contraatac (5-4). Ha estat un miratge i els egipcis han replicat amb un altre 0-3 i han tornat a manar en el marcador. El combinat estatal ha perdut massa pilotes i no ha trobat encert en atac. Els africans han continuat amb el seu joc i han arribat al descans amb la seva màxima diferència de quatre gols, 8-12.

Espanya ho ha intentat en l’inici de la segona meitat i s’ha situat a dos gols. Egipte s’ha mantingut per davant i el seleccionador Jordi Ribera ha provar diferents coses, atacs de set, dos pivots, canvi de defenses per retallar les diferències i ho ha aconseguit. A dos minuts del final Aleix Gómez ha empatat (24-24) de penal i a 31 segons per acabar Ian Tarrafeta ha fet el 25-25 i ha forçat la pròrroga.

En el temps suplementari el combinat estatal s’ha posat per davant d’un gol, però Egipte ha anat empatant fins que a 25 segons del final Aleix Gómez ha marcat el 29-28 de penal i la defensa ha aguantat el darrer atac dels egipcis.