Handbol

Decideix en la pròrroga

Handbol. Espanya es classifica per a la semifinal, que jugarà contra Alemanya, en un partit complicat contra Egipte en què destaquen els catalans

Espanya 29 Egipte 28

ESPANYA:Pérez de Vargas, Garciandia, Tarrafeta (6), D. Dujshebaev (1), Odriozola (2), Fernández (2) i Rodríguez (1) –equip inicial–; Corrales (p.s.), Maqueda, A. Dujshebaev (3), Serdio (1), Casado (4), Gómez (9, 4p) i Sánchez-Migallón.EGIPTE:Aly, Omar, Elwakil (1), Y. Elderaa (8), Adel (3), Zein (2, 1p) i Sanad (3) –equip inicial–; Hendawy (p.s.), Abdou, Hesham (5), Tarek, Elmasry, S. Elderaa (6, 2p) i Abdelhak.PARCIALS CADA CINC MINUTS:0-0, 2-3, 5-4, 6-8, 7-8, 8-12 (descans). 10-13, 14-17, 16-19, 18-21, 22-23 i 25-25 (final). 27-26 i 29-28 (pròrroga).ÀRBITRES:V. Haracek i J. Novoynt (Txèquia). Van excloure Casado i Sánchez-Migallón, d’Espanya, i a Zein (2), Elmasry, Adel i Sanad, d’Egipte.

Tres gols d’Aleix Gómez, els tres darrers, en la pròrroga, van decidir la classificació d’Espanya per a les semifinals. La selecció espanyola va superar Egipte per un ajustat 29-28 en un partit molt complicat i en què els catalans van tenir un paper destacat. Espanya, amb el tècnic català Jordi Ribera i els jugadors Ian Tarrafeta, Aleix Gómez i Dani Fernández, va anar al darrere en el marcador gairebé tot el partit. Gómez, amb nou gols, i Tarrafeta, amb sis, van anotar en moments importants. El rival d’Espanya en la semifinal serà Alemanya, que va derrotar el combinat francès per 35-34 en la pròrroga en el segon partit de quarts. S’enfrontaran divendres per una plaça en la final.

Els dos porters van estar molt inspirats en l’inici del partit i el primer gol, dels egipcis, no va arribar fins al minut 6:45. El combinat estatal no va marcar fins al minut 8. Egipte es va situar amb un 2-4 i Espanya en uns bons minuts va fer un parcial de 3-0 després de bones defenses i contraatacs (5-4). Els egipcis van replicar amb un altre 0-3 i van tornar a manar en el marcador. El combinat estatal va perdre massa pilotes i no va tenir encert en atac. Els africans van continuar amb el seu bon joc i van arribar al descans amb la seva màxima diferència de quatre gols, 8-12.

Espanya ho va intentar en l’inici de la segona meitat i es va situar a dos gols. Egipte es va mantenir al davant i el seleccionador Jordi Ribera va provar diferents coses –atacs de set, dos pivots, canvi de defenses– per retallar les diferències i ho va aconseguir. A 2 minuts del final, Aleix Gómez va empatar (24-24) de penal i a 31 segons per acabar Ian Tarrafeta va fer el 25-25 i va forçar la pròrroga.

En el temps suplementari, el combinat estatal es va avançar d’un gol i Egipte va anar empatant fins que a 25 segons del final Aleix Gómez va fer el 29-28 de penal i la defensa va aguantar el darrer atac dels egipcis.

ELS TRES GOLS FINALS

Aleix Gómez ha anotat nou gols, quatre de penal, i els tres darrers de la pròrroga

Trist comiat de Karabatic

Nikola Karabatic es va acomiadat de l’handbol amb tristesa per l’eliminació de França en la pròrroga. El conjunt francès, actual campió olímpic, va dominar, però a sis segons del final i en un servei de gol Dika Mem va perdre la pilota i els alemanys van empatar, van forçar la pròrroga i la van guanyar (35-34).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)