Natació

El combinat espanyol es penja el bronze

Natació artística El conjunt dirigit per Mayuko Fujiki es va guanyar el tercer lloc ahir a París en l’últim exercici d’acrobàcies

L’equip espanyol de natació artística, amb quatre nedadores catalanes (Iris Tió, Txell Mas, Paula Ramírez i Meritxell Ferré), es va guanyar ahir a l’Aquatics Centre el bronze olímpic. El podi el van completar amb la segona plaça les estatunidenques dirigides per la catalana Andrea Fuentes; i, amb una gran diferència, es van guanyar l’or les xineses, dirigides també per una altra catalana, Anna Tarrés. Ona Carbonell va ser l’encarregada d’inaugurar l’última jornada de rutines de natació artística, l’exercici d’acrobàcies, amb la tradició del teatre francès que veiem al principi de cada competició de donar tres cops a terra amb un bastó. El combinat espanyol al ritme d’Eminem es va endur una puntuació final de 267.1200 punts, la quarta millor nota de la tarda. Sumats a la nota de dilluns en l’exercici tècnic (287.1475), que va ser la quarta millor, i dimarts en l’exercici lliure (346.4644), que va ser la segona millor, van aconseguir el podi. Els Estats Units, amb la segona millor nota de la tarda (271.3166), la quarta en la rutina tècnica i la segona en lliure, van ser la plata. I les xineses s’han guanyat el títol de reines de l’aigua amb diferència (996.1389). Des dels Jocs del 2000 a Sydney, l’or era sempre per al combinat rus, però la seva absència aquest any ha deixat pas a les xineses, que en les últimes tres Olimpíades s’havien hagut de conformar amb la medalla de plata.

Més catalanes per competir

Ahir es va acabar la competició de natació artística per equips, però encara falta la competició per parelles, en què participa la catalana Iris Tió, amb Alisa Ozhogina de companya, que ahir també van competir per equips. El divendres 9 debutaran amb l’exercici tècnic a partir de les 19.30 h. I l’endemà a la mateixa hora s’ho jugaran tot amb la rutina lliure. A part de la nedadora catalana de 21 anys, també hi participaran com a entrenadores: Esther Jaumà, que dirigeix la parella belga, i Beth Fernández, que s’encarrega del duo que representa Israel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)