Atletisme

Quincy Hall guanya l’or en 400 m i sacseja el rànquing mundial (43.40)

El nord-americà, amb una impressionant recta final, s’ha imposat al britànic Matthew Hudson-Smith (43.44)

El nord-americà Quincy Hall, amb una remuntada descomunal en l’última recta, ha conquerit el títol olímpic de 400 m després de superar en la gambada final al britànic Matthew Hudson-Smith. El frec a frec final entre aquests dos velocistes, els més ràpids de la temporada, ha sacsejat el rànquing mundial de tots els temps amb dos registres de 43.40 i 43.44 que els han catapultat fins al quart i el cinquè lloc, respectivament.L’atleta de Zàmbia de 21 anys Muzala Samukonga ha completat el podi amb un nou rècord nacional (43.74), igual que Jereem Richards, de Trinitat i Tobago (43.78), mentre que Kirani James, campió olímpic a Londres 2012, ha rubricat el pòquer de marques inferiors als 44 segons (43.87).

El Bakkali revalida el títol

L’altra gran final de la jornada ha estat la dels 3.000 m obstacles, en què el marroquí Soufiane El Bakkali (8:06.05) ha estès la seva supremacia revalidant la corona de Tòquio, que s’afegeix als dos últims títols mundials. El Bakkali ha respost a l’atac brutal del nord-americà Kenneth Rooks, que ha atacat als últims 300 metres i ha rebut la recompensa amb la medalla de plata (8:06.41), just per davant del kenyà Abraham Kibiwot (8:06.47). L’etíop Lamecha Girma, un dels favorits, ha caigut en el penúltim obstacle i ha hagut de ser atès pels serveis mèdics després de rebre un fort impacte contra el tartan.

Els velocistes jamaicans no estan brillant a París, però el seu atletisme ha ampliat horitzons en els últims temps i avui s’ha coronat Roje Stona com a campió del llançament de disc, amb un nou rècord olímpic de 70,00 m. El caribeny ha superat per només 3 centímetres al lituà Mykolas Alekna (69,97 m), que per uns minuts també ha tingut la plusmarca olímpica que des de fa vint anys era en poder del seu pare, Virgilius Alekna (69,89 m). En el concurs de perxa, l’australiana Nina Kennedy s’ha emportat l’or amb un vol de 4,90 m per davant de la la nord-americana Katie Moon (4,85 m), que defensava el títol de Tòquio.

Lyles, en la final dels 200 m

En les semifinals de 200 m ha tornat a aparèixer el campió de l’hectòmetre, el nord-americà Noah Lyles (20.08), que s’ha vist superat pel bostwanès Letsile Tebogo, l’únic que ha trencat la barrera dels 20 segons (19,96). En les altres dues sèries han vençut els estatounidencs Kenneth Bednarek (20.00) i Erriyon Knighton (20.09). Amb vista a la final ha quedat fora el defensor del títol, el canadenc Andre de Grasse (20.09) i com en la prova femenina no hi haurà cap representant de la velocitat jamaicana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)