Natació

El Sena corona Van Rouwendaal en els 10 km femenins d’aigües obertes

Les nedadores han tingut molts problemes amb la forta corrent del riu

Després de les polèmiques sobre la qualitat de l’aigua del Sena en el triatló, els 10 km femenins en aigües obertes es s’han disputat aquest matí al rebre l’OK a les quatre de la matinada. Tot i que hi han hagut dos o tres esportistes del triatló amb problemes de salut desprès de la competició, l’organització ha donat el vistiplau a les proves de salubritat de l’aigua i la cursa femenina s’ha iniciat a la seva hora.

La medalla d’or l’ha guanyat Sharon van Rouwendaal, que va ser campiona olímpica a Rio i a Tòquio va acabar segona. La neerlandesa ha estat en les primeres posicions tota la prova i s’ha imposat amb 2h03:34.2, un temps força més elevant de l’habitual. Ha superat per 5.5 segons a l’australiana Moesha Johnson, mentre que l’italiana Ginevra Taddeucci ha acabat tercera a 8.6 segons.

Les nedadores han tingut molts problemes per nedar contra la forta corrent del Sena en el tram de tornada cap a la sortida, i on estava la meta. S’han vist imatges inèdites de les nadadores nedant just al costat dels murs del riu per evitar la corrent més forta que hi havia al mig. Demà es disputarà la cursa masculina dels 10 km.