Els penals porten a la final

Waterpolo. La selecció espanyola femenina supera ajustadament els Països Baixos i lluitarà pel títol olímpic contra Austràlia

Països Baixos 18 Espanya 19

PAÏSOS BAIXOS:Aarts, Wolves, Sleeking (1), Van der Sloot, Van de Kraats (4), Sevenich (2) i L. Rogge (2) –equip inicial–; Keuning, B. Rogge (1), Joustra (2), Moolhuijzen, Ten Broek (2) i Buis (p.s.).ESPANYA:Terré, Espar (1), Pérez, Crespí, Ruiz (4), Forca (5) i Garcia (1) –equip inicial–; Piralkova, Ortiz (1), Peña, Camus, Leitón (2) i Ester (p.s.).PARCIALS:1-6, 4-4, 6-1, i 3-3. Penals 4-5.ÀRBITRES:B. Margeta (Eslovènia) i A. Ferrari (Itàlia) han exclòs definitivament B. Rogge pels Països Baixos i Espar i Camus, per Espanya.

La selecció espanyola femenina es va classificar per a la final en els penals després d’un impressionant partit de semifinals contra els Països Baixos que va acabar amb un empat (14-14) en el temps reglamentari i en què els penals (4-5) van decidir el guanyador per un total de 18-19 (1-6, 4-4, 6-1 i 3-3, penals 4-5). Espanya s’assegura així una medalla. El rival en la final serà Austràlia, que va derrotar els Estats Units en la segona semifinal en els penals per 14-13 (1-2, 1-3, 4-2 i 2-1 penals 6-5).

Els primers minuts de la semifinal van ser espectaculars per part d’Espanya, que es va situar en un 0-3. Les jugadores del tècnic Miki Oca van estar molt encertades de cara a gol, mentre que en defensa van aturar els primers atacs neerlandesos. El primer quart va ser dominat completament per la selecció estatal amb un clar 1-6. La selecció neerlandesa va marcar dos gols seguits i es va acostar una mica en el marcador. Aquest període va ser molt anivellat, i el combinat estatal va aconseguir tornar a controlar el joc i mantenir l’avantatge de cinc gols. Es va arribar al descans amb un 5-10.

Reacció neerlandesa

En l’inici del tercer període tot va canviar. Espanya es va descentrar i els Països Baixos va trobar el camí del gol amb massa facilitat. Quatre gols de manera consecutiva van situar un ajustat 9-10 en el marcador. Judith Forca va anotar el seu quart gol, dels cinc que va fer, i va trencar la ratxa neerlandesa per un moment, però els Països Baixos anaven llançats. Malgrat desaprofitar un penal, van aconseguir un parcial de 6-1 i van empatar el partit (11-11) al final del tercer quart. Els últims vuit minuts van ser emocionants i amb alternatives. Els Països Baixos es van avançar per primer cop, 12-11, però el combinat estatal va saber patir i refer-se, i guanyava per 13-14 quan les neerlandeses van empatar a 7 segons de la fi i es va arribar als penals.

Cada equip va anar marcant els seus penals, fins que Martina Terré va aturar el cinquè dels Països Baixos i tot seguit Maica Garcia va anotar el d’Espanya i la va classificar per a la final.