Rugbi

Esports

Mor als 90 anys Jean Vergès, un històric del rugbi a 13 nord-català

Va jugar i va ser entrenador en el XIII Català de Perpinyà

L’històric jugador nord-català de rugbi a 13 Jean Vergès (1934, Perpinyà) va morir dimecres a Canet de Rosselló als 90 anys, segons ha confirmat el diari L’Indépendant. Va ser un jugador de tres quarts de que va debutar als anys 50 en el XIII Català quan tenia només 17 anys. Va ser seleccionat també per al combinat francès que va fer la gira per Austràlia i Nova Zelanda el 1960. Abans ja havia format part de la selecció juvenil i la sub-23. Els que l’havien vist jugar remarcaven el seu caràcter dins el terreny de joc.

Després de jugar al XIII Català als anys seixanta va jugar també com a professional al Montpeller i el Tolosa. En aquells anys només es podia cobrar jugant en el rugbi de 13 jugadors, la modalitat de 15 es considerava amateur. Com entrenador va tornar a la Catalunya Nord i es va fer càrrec dels dos grans clubs catalans, el Sant Esteve XIII i el XIII Català, que posteriorment es fusionarien en els actuals Dracs Catalans de Perpinyà. El seu fill, Pierre, també va ser jugador de rugbi a 13 i posteriorment comentarista per a la ràdio i la televisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)