Espanya perd amb Alemanya i es torna a quedar sense final olímpica (25-24)

El partit pel bronze, diumenge a les 9 h contra el perdedor de l’Eslovènia - Dinamarca

La selecció espanyola masculina, amb Aleix Gómez, Ian Tarrafeta i Daniel Fernández, es torna a quedar a les portes de la seva primera final olímpica. L’equip estatal, que té quatre medalles de bronze (1996, 2000, 2008 i 2021), ha topat contra Andreas Wolff, que acabaria amb 23 aturades al Pierre Mauroy de Lilla. Espanya, que ja havia perdut per 33-31 contra el conjunt germànic, haurà de guanyar el partit pel tercer lloc diumenge a les 9 h contra el perdedor de l’Eslovènia - Dinamarca si vol el seu cinquè podi.

A cara descoberta

Jordi Ribera es veiaobligat a aturar el duel quan havien passat cinc minuts i mig i el seu equip perdia per 3-0. De fet el primer gol d’Espanya és quan han passat 6:16 mitjançant Ordiozola i, a remolc, fins al minut 10, un 0-3 iniciat per Tarrafeta obria un intercanvi de cops per passar de l’empat a 6, al 10-6 i a l’11-10. La selecció espanyola es veia penalitzada per les pèrdues i la impossibilitat de superar Andreas Wolff, que acreditava un 50% d’aturades (11/22) a la mitja part. La millora de Gonzalo Pérez de Vargas (6/18, 33%), l’acceleració en el joc –3 gols d’Agustin Casado i 3 de Fernández– i una superioritat als últims minuts permetien Alex Dujshebaev empatar a 12 sobre la botzina de la primera meitat.

El segon gol de Fernández a la segona meitat servia tot just per escurçar la diferència (17-15) en un u contra u amb Wolff, que seguia amb el 50%, al contraatac. El relleu de Rodrigo Corrales (2/3) per Gonzalo a la porteria a manca de 19 minuts i els tres gols seguits de Tarrafeta situaven el 20-19. El sisè de Renars Uscins a la segona meitat desfeia l’empat a 20 a 13:41, Gonzalo tornava amb 22-20 i Aleix Gómez al contraatac i des de l’extrem donava el primer avantatge als vermells (22-23 a 9:33).

Casado aprofitant un malentès en la defensa alemanya marcava el 23-24, Gonzalo aturava després de temps mort rival però Wolff enllaçava tres aturades dels 6 metres (6/13) i Espanya es veia per darrera a tres minuts (25-24, Knorr). El porter alemany (22/45, 49%) seguia entonat després de minut de Ribera a 1:58 aturant el llançament Alex Dujshebaev. Alemanya allargava la darrea possessió i amb menys de mig minut i amb 7 només Casado a la desesperada aconseguir fer un llançament desviat per la defensa rival.