Natació

Caldrà brillar avui

Natació artística La parella de nedadores que representen Espanya, la catalana Iris Tió i Alisa Ozhogina, cinquenes després de l’exercici tècnic

Ahir va començar la competició de duets de natació artística a l’Aquàtic Center. La catalana de 21 anys Iris Tió, que ja va guanyar la medalla de bronze per equips dimecres, va competir amb la seva companya d’equip Alisa Ozhogina. Les nedadores no van fer una actuació de 10, i els caldrà brillar avui en la rutina lliure per endur-se la medalla.

Tió i Ozhogina han sortit 16es de 18 duets totals. L’ordre es decideix capgirant la classificació de l’últim mundial; per tant, les primeres surten últimes. La parella espanyola va quedar 3a al mes de febrer en el mundial de Doha, per tant ahir van sortir les antepenúltimes. Les nedadores no van fer la seva millor actuació i, amb alguns petits errors de sincronització, es van haver de conformar amb la 6a plaça en la classificació i una puntuació final de 254.0816. Tot i això, van tenir la tercera millor puntuació artística, que és la que es valora més en la rutina lliure que faran avui; per tant, encara poden rascar una medalla.

El podi provisional el lideren les germanes xineses Liuyi Wang i Qianyi Wang, que van obtenir una puntuació final de 276.7867. En segona posició hi ha la parella austríaca formada per les germanes Anna-Maria i Eirini-Marina Alexandr. I en tercer lloc hi ha les holandeses, també germanes, Bregje i Noortje de Brouwer, entrenades per la catalana Esther Jaumà. Ahir també van competir les entrenadores catalanes: Andrea Fuentes, que dirigeix la parella estatunidenca que va quedar en 11a posició; i Paula Klamburg, que entrena el duet australià, que es va col·locar en el 14è lloc en la taula.

Demà, al mateix escenari, Iris Tió i Alisa Ozhogina, que aquest any ja s’han penjat el bronze mundial i dimecres, el bronze per equips, encara poden competir per una medalla fent una bona rutina lliure. La nedadora catalana i la seva companya s’ho jugaran tot a partir de les 19.30 h al Centre Aquàtic de la capital francesa.