Espanya s’endú el bronze contra Eslovènia (23-22)

La selecció espanyola masculina, amb Aleix Gómez, Ian Tarrafeta i Daniel Fernández, guanya la final de consolació dels Jocs contra Eslovènia, en un partit molt igualat en què cap dels dos equips disposava d’un marge superior als 2 gols i decidit al final per un aturada de Gonzalo Pérez de Vargas. És el cinquè bronze olímpic en cinc presències en les semifinals olímpiques des del 1996.

L’equip de Jordi Ribera sobreviuria a més de 6 minuts i mig sense marcar en la primera meitat, després de l’empat a 4 de Fernández a passada de Tarrafeta. Gómez de 7 metres havia donat el primer avantatge vermell (1-0) i, després que l’extrem del Barça empatés a 6 també de penal, Espanya es posava per davant per tercer cop malgrat l’exclusió de Daniel Dujshebaev a 11 minuts per a la mitja part. Tot i que Fernández, incisiu al contraatac (10-8), i Daniel Dujshebaev (12-10) establissin el màxim avantatge de dos, Dolenec empatava a 12 des dels 7 metres pel penal d’Alex Dujshebaev.

El pas pels vestidors servia per trobar el camí del gol des dels 6 metres mitjançant Serdio (14-12 i 15-13) i Casado (18-17). Gómez seguia infal·lible des dels 7 metres (19-18, 3/3) i, amb el partit encaminat a un final ajustat, Eslovènia recuperava la iniciativa per primer cop des del 5-6 mitjançant un contraatac de Tilen Kodrin (19-20 a 8:53). L’exclusió de Mackovsek a 8:02 s’acabava amb el gol en encreuament de Gómez al pal llarg (20-20) i en una transició després d’un atac etern per l’error espanyol en defensa (20-21).

Serdio després del minut de Jordi Ribera a 3:56, des dels 6 metres, recuperava l’avantatge (22-21) i Alex Dujshebaev el màxim malgrat però la inferioritat a 3:07 per acabar –dos minuts a Sánchez-Migallón– (23-21). Dolenec a un i mig superava Gonzalo dels 7 metres (6/6 de l’exblaugrana). Espanya veia com li anul·laven un gol a Alex Dujshebaev, primer, i no li assenyalaven un penal a Aleix Gómez, lesionat a 25 segons després. I amb 19 segons i 23-22 Eslovènia apostava pels 7 jugadors després de temps mort amb quatre homes a la primera línia, i Gonzalo aturava l’últim llançament de Mackovsek.