Esports de muntanya

Els Bombers demanen precaució per evitar accidents a la muntanya

També demanen respecte pel medi natural

Els Bombers de la Generalitat demanen precaució per evitar accidents a la muntanya i respecte pel medi natural. Amb l’arribada del pont del 15 d'agost, entenen que augmentaran les activitats al medi natural i que, presumiblement, també ho faran els serveis en rescats i recerques de persones. Per això que es remarca la importància de tenir presents els consells de seguretat. En cas de patir una emergència és imprescindible trucar al més aviat possible al 112.

Entre els consells, recorden que cal consultar la previsió meteorològica. De fet, es preveuen tempestes fins a divendres en diferents punts del país, i convé planificar l’activitat que volem realitzar, tenint en compte els horaris i el recorregut previstos, així com també la nostra preparació física i tècnica, ajuda a disminuir els riscos i a evitar accidents a la muntanya. Cal seguir cinc premisses bàsiques: Pensa, Planifica, Forma’t, Equipa’t i Minimitza Riscos.

Si bé els serveis al medi natural fets pels Bombers de la Generalitat a l’estiu de 2023 es van incrementar respecte el mateix període de l’any anterior, enguany la xifra s’està moderant, tot i que encara falten dues setmanes per acabar agost i tot el mes de setembre. Els resultats parcials de juny i juliol, però, reflecteixen un descens respecte 2023: -6,2% al juny i -15,3% al juliol.

Els rescats de persones accidentades a la muntanya són els més recurrents; en tot 2023 se’n van fer 1229. Enguany, fins al 6 d’agost, se n’han fet 686. Si comptem només els mesos de juny a setembre, l’any passat se’n van fer 494; enguany, fins al passat dia 6, 249. Les recerques són el segon gran servei en l’àmbit del salvament de persones al medi natural: 354 al llarg de tot 2023 (dels quals, 149 entre juny i setembre) i 162 enguany (47 entre l’1 de juny i el 6 d’agost).
 

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)