Ciclisme

La tercera és la bona per a Wout van Aert a la Vuelta

Wout Van Aert (Visma) és el vencedor de la tercera etapa de la Vuelta, amb 191,2 quilòmetres i 2.471 metres de desnivell positiu acumulat de Lousã a Castelo Branco. Un port de segona categoria – Teixeira: 17,5 km al 3,2%– coronat a 107,2 km de l’arribada, i un de quarta –Alpedrinha: 6,4 al 3,4– a 42,6 i el pilot agrupat a 20 quilòmetres per al desenllaç, resolt en un esprint amb el corredor belga esperant el seu moment a roda de Kaden Groves (Alpecin), segon.

Unai Iríbar i Xabier Isasa s’afegien als seus respectius companys d’equip, Ibon Ruiz (Kern Pharma) i Luis Ángel Maté (Euskaltel), en l’escapada del dia, que ahir havien protagonitzat el vitòria i l’andalús durant 142 quilòmetres des del quilòmetre 0. Aquest cop el guió era idèntic, però amb un marge superior des de l’inici (52 segons, 2 minuts al quilòmetre 5). L’intent d’afegir-se a l’escapada de Kasper Asgreen (T-Rex), Victor Campenaerts (Lotto) i Stefan Küng (Groupama) posava en alerta el pilot, que no només els ho treia del cap sinó que reduïa el marge amb els 4 corredors dels equips convidats, que recuperarien el marge fins el 5:18 al quilòmetre 43.

Els 5 punts que s’enduia el primer en coronar Teixeira feien que estigués en joc el mallot a punts de la muntanya, finalment per a Maté –2 punts ahir, en té 7– amb Isasa segon (3), que superava Küng (2) i Roger Adrià (1) després d’un quilòmetre i mig d’atacs –el primer, d’Iríbar– i vigilància entre els escapats, que coronaven amb poc més de 4 minuts.

L’esprint intermedi a 51,4 i el pas per Alpedrinha feien que la diferència estabilitzada en els 2 minuts des que l’Alpecin estirava el grup baixés del minut, amb Ruiz i Maté –de nou primer en coronar– un altre cop sols al davant. Isasa els superava en el descens i afrontava en solitari una aventura que s’acabaria a 20 km de meta quan el guipuscoà en duia 16 al davant.

Campenaerts a 1,8 km amb els llançadors de l’Alpecin aixecant el peu agafava uns metres i neutralitzat el belga, van Aert es quedava a roda de Groves i aconseguia la segona victòria de la temporada després de ser tercer el primer dia i segon ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)