Vela

Triomfs repartits en l’inici de la Copa Amèrica de Barcelona

El New Zealand, defensor del títol, comença guanyant en la primera jornada de la tercera preliminar

Les victòries s’han repartit en la primera jornada de la tercera regata preliminar de la 37a Copa Amèrica que s’ha començat a disputar a Barcelona. L’enfrontament de Match race, vaixell contra veixell, més interessant de primer dia era el que disputaven els dos finalistes de l’última edició l’any 2021, l’Emirates New Zealand i el Luna Rossa Prada Pirelli. Ha durat pocs segons ja que en el primer tram els italians han perdut el vol han anat de moro contra l’aigua i s’han quedat aturats. Han intentat continuar, però poc després s’han retirat.

El Luna Rossa s’ha recuperat en l’última regata del dia i ha guanyat l’Orient Express, que ha rebut dues penalitzacions abans de la sortida. L’equip francès ha perdut les dues regates que ha disputat, ja que en la primera ha estat derrotat –també amb penalització–, per l’Alinghi Red Bull suïs. El quart guanyador de la jornada ha estat l’American Magic nord-americà que ha disputat la regata més disputada contra l’Ineos Britannia, i no s’ha començat a distanciar fins passada la meitat de la prova.

En aquesta tercera regata preliminar els sis equips s’enfrontaran tots contra tots durant quatre dies amb un total de quinze regates, i els dos millors de la classificació disputaran diumenge la final. Els equips no sumaran punts de cara a la següent fase que serà la copa Louis Vuitton que començarà el proper dijous 29 d’agost i d’on sortirà el rival del New Zealand, que defensa el títol, en la final.

Per demà les quatre regates previstes enfrontaran: Alinghi Red Bul-American Magic; Ineos Britannia-Emirates New Zealand; American Magic-Luna Rossa Prada Pirelli i Orient Express-Emirates New Zealand.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)