La selecció espanyola, amb quatre catalanes, guanya el títol mundial juvenil

Espanya pateix per imposar-se per la mínima (22-23) a Dinamarca en la final

La selecció espanyola juvenil femenina, amb quatre jugadores catalanes, ha guanyat el títol mundial femení a la Xina. Espanya, amb la portera Goundo Gassama (KH7 Granollers) i les jugadores Anna Ros (Handbol Sant Quirze), Kadidiatou Jallow (KH-7 Granollers) i Judit González (Handbol Sant Vicenç), s’ha imposat en la final a Dinamarca per un ajustat 22-23. El combinat estatal, del qual també en forma part la jugadora del Kh-7 Granollers Belén Rodríguez, ha patit en els darrers minuts, però ha sabut aguantar la pressió de les daneses.

Els primers quinze minuts de la final han estat molt disputats i amb alternatives en el marcador, 6-6. El conjunt danès ha fet un parcial de 5-0 (11-6) gràcies a les aturades de la seva portera. La selecció estatal ha reaccionat i s’ha arribat al descans amb un 11-9.

En la segona meitat Dinamarca s’ha tornat a distanciar una mica, però a partir del 14-11 Espanya ha fet una remuntada impressionant amb un parcial de 0-8 i s’ha situat amb 14-19. La defensa, el contraatac i les aturades de Goundo Gassama han marcat la diferència. Les daneses han continuat lluitant i han ajustat una mica el marcador. A sis minuts del final i amb una exclusió (18-22), Espanya ha fet un canvi malament i ha tingut una doble inferioritat en contra. Ha resistit, i també la pressió posterior de les daneses que s’han situat amb un 22-23 a dos minuts del final. La selecció espanyola ha fallat un atac per sentenciar a falta de mig minut, i Dinamarca ha atacat per empatar, però ha enviat la pilota al pal i el títol ha estat per Espanya. Anna Ros, Kadidiatou Jallow i Judit González no han marcat cap gol.