Vela

El New Zealand guanya la final de la preliminar de la Copa Amèrica de Barcelona

S’han imposat en una duel molt intens al Luna Rosa que ha estat penalitzat tres cops

L’Emirates New Zealand ha guanyat la preliminar de la 37a Copa Amèrica que s’ha fet a Barcelona al superar en una final molt disputada al Luna Rossa Prada Pirelli. Els 34 segons de diferència a l’arribada no són un reflex de la lluita que hi ha hagut a dins de l’aigua entre els dos vaixells, que precisament són els dos que van disputar la final de la darrera edició amb triomf dels neozelandesos.

El duel entre els dos millors equips ja s’ha iniciat en la pre sortida i el New Zealand ha forçat una penalització al Luna Rossa, que no ha respectat el dret de pas en u creuament en l’aproximació a la línia de sortida. Els italians han hagut de perdre 75 m de manera voluntària respecte als seus rivals i ha passat la primera boia a 22 segons. El New Zealand ha començat a controlar al seu rival, però el Luna Rossa ha anat retallant la diferència gràcies a la seva velocitat a favor de vent i en la quarta boia ha passat a només 6 segons. En el cinquè tram hi ha hagut molta lluita, els vaixells han estat frec a frec i gairebé s’han tocat un parell de cops. El resultat dues penalitzacions més per als italians, que han acabat cedint en el tram final.

L’equip neozelandès ha perdut la primera regata del dia, que ja no comptava per res. El New Zealand ha estat superat per l’American Magic que s’ha mostrat més ràpid en els primers trams en que cada vaixell ha anat per un costat del camp de regates. Els nord-americans gairebé han tret un minut als seus rival passada la meitat de la prova. El New Zealand ha sumat la primera derrota, però ha mantingut el primer lloc de la classificació.

El Luna Rossa Prada Pirelli ha sumat el quart triomf contra l’Alinghi Red Bull en una regata amb molta lluita i incidents. Els suïssos han obligat als italians a sortir abans de temps i han penalitzat. L’Alinghi s’ha situat primer, però ha comès una errada, ha perdut el vol i el Luna Rossa s’ha situat primer i s’ha mantingut al davant.

En la darrera regata abans de la final l’Ineos Britannia ha guanyat l’Orient Express malgrat sortir abans d’hora i haver de tornat a fer la sortida be. Els anglesos han remuntat als francesos i han guanyat clarament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)