Vela

Victòria del New Zealand

Vela. El campió s’imposa en la preliminar de la 37a copa Amèrica de Barcelona superant en una final molt disputada i intensa el Luna Rossa

L’Emirates New Zealand va guanyar la preliminar de la 37a copa Amèrica, que es va fer a Barcelona, superant en una final molt disputada i intensa el Luna Rossa Prada Pirelli. Els 34 segons de diferència en l’arribada no van ser un reflex de la lluita que hi va haver dins l’aigua entre els dos vaixells, que precisament són els dos que van disputar la final de la darrera edició, l’any 2021, amb triomf dels neozelandesos.

El duel entre els dos millors equips ja es va iniciar en la presortida i el New Zealand va forçar una penalització del Luna Rossa, que no va respectar el dret de pas en un encreuament en l’aproximació a la línia de sortida. Els italians van perdre 75 m de manera voluntària respecte als seus rivals i van passar la primera boia a 22 segons. El New Zealand va començar a controlar el rival, però el Luna Rossa va anar retallant la diferència gràcies a la seva velocitat a favor del vent i en la quarta boia va passar a només 6 segons. En el cinquè tram, hi va haver molta lluita, els vaixells van estar frec a frec i gairebé es van tocar un parell de cops. El resultat van ser dues penalitzacions més per als italians, que van acabar cedint en el tram final.

En les tres regates prèvies, que ja no influïen i que van completar la fase de qualificació, els neozelandesos van perdre i els italians van guanyar.

Regata 13
Emirates New Zealand (a 0:28) 0
American Magic 1
Regata 14
Luna Rossa Prada Pirelli 1
Alinghi Red Bull (a 0:46) 0
Regata 15
Orient Express (a 0:48) 0
Ineos Britannia 1
Classificació
1r Emirates New Zealand 4v-1d - 4 pt
2n Luna Rossa Prada Pirelli 4v-1d - 4 pt
3r American Magic 3v-2d - 3 pt
4t Ineos Britannia 2v-3d - 2 pt
5è Alinghi Red Bull 1v-4d - 1 pt
6è Orient Express 1v-4d - 1 pt
Final
Emirates New Zealand Guanyador
Luna Rossa Prada Pirelli a 0:34
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)