Ciclisme

Dunbar s’endú l’etapa i O’Connor cedeix mig minut

Edward Dunbar (Jayco) és el vencedor de l’onzena etapa de la Vuelta, amb sortida i arribada a Padrón.166,4 quilòmetres (3.025 m D +) i quatre ascensions: dues de 2a i dues de 3a, la primera (San Xusto) i la última (Cruixeiras, a 7,9 de meta). L’irlandès era el més ràpid dela desena de supervivents de l’escapada del dia i aconseguia creuar la línia d’arribada sol. Ben o’Connor (Decathlon) per 37 segons respecte Primoz Rogic (Red Bull)

Primer pas

Victor Campenaerts (Lotto) encapçalava la cursa en solitari des del quilòmetre 48, en el primer pas per la línia d’arribada, a 98,6 i quan s’estava formant l’escapada que acabaria sent de 38 corredors en l’aproximació a la primera de les dues pujades a Aguasantas (2a) i els atacs forçant una velocitat mitjana superior als 55 km/h durant més de 20 minuts (45,5 la primera hora). George Bennett (Israel) n’era el millor a la general, a 9:50 de l’australià Benn O’Connor (Decathlon); amb tres corredors més de l’equip del neozelandès a l’escapada.

Segon pas

Xandro Meurisse (Alpecin) coronava sol amb més d’1 minut sobre la fuga i de 5 respecte el pilot, a 85,2 de meta. El corredor flamenc (1992) era qui passava primer pel segon pas per la línia d’arribada, amb més d’1 i 6 minuts d’avantatge i coronava el port de segona –5,7 km al 6,1%– amb la diferència estabilitzada i 18 corredors en el grup perseguidor.

Meurisse era neutralitzat a 32 quilòmetres després de més de 50 d’aventura en solitari, quan acabava de passar primer per l’esprint intermedi, bonificat (6, 4 i 2 segons). El grup capdavanter recuperaria efectius fins a la trentena. Campenaerts tornava a ser el més ofensiu en l’aproximació a Cruxeiras –2,9 km al 8,9%–, després d’una gran tasca de Marco Frigo (Israel) perquè la diferència es mantingués en 5 minuts respecte el pilot.

Una loteria

Carlos Verona (Lidl), Filippo Zana (Jayco) i Urko Berrade (Kern) feien la pujada amb un mínim avantatge, d’uns 20 segons, mentre al darrera el mallot vermell patia pujant el darrer port amb la feina dels Red Bull i Primoz Roglic ho aprofitava per atacar amb Enric Mas (Movistar) a roda.

Max Poole (DSM) amb el basc i el madrileny afrontava el descens al davant, i el mallot vermell cedia mig minut respecte l’eslovè. Jhonatan Narvaez (Ineos) atrapava els tres els davant, per acabar formant un grup d’una desena de candidats a l’últim quilòmetre en el qual l’irlandès Dunbar s’anticipava a l’esprint en els últims 600 metres per aconseguir la victòria amb dos segons respecte Quinten Hermans (Alpecin) i Poole i 4 sobre Narváez i Berrade.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)