Voleibol

El TAD inhabilita vuit mesos el president de la Federació Espanyola Agustín Martín

El Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) ha inhabilitat el president de la Real Federación Española de Voleibol, Agustín Martín, per un període de vuit mesos, a causa d’irregularitats en la no votació d’assumptes a les assemblees, una infracció considerada molt greu segons la llei de l’esport. Fa anys que Maribel Zamora, presidenta de la FCVb, denuncia els procediments de Martín: “Això és només la punta de l’iceberg. Fa anys que denunciem una mala praxi contínua per part de la RFEVB i aquestes sentències que ens donen la raó demostren que és necessari un canvi de model de gestió.”

La decisió del TAD tanca l’expedient obert per aquest arran de la petició raonada del president del Consejo Superior de Deportes, José Manuel Rodríguez Uribes, per a la seva incoació el passat mes de maig, davant les denúncies de diversos presidents de federacions territorials, entre ells Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol i que es va presentar a les eleccions a la federació espanyola el 2020. Aquests van denunciar Martín per incomplir, al maig de 2021, l’obligació estatutària que els acords de l’Assemblea General de la RFEVB s’adoptessin prèvia debat i votació, la qual cosa suposa una infracció molt greu prevista a l’article 76.2.a) de la Llei de l’Esport. L’assemblea de maig va ser la primera d’un incompliment que es va perllongar durant els quatre anys següents.

El TAD va acordar la inhabilitació per un període de vuit mesos del mandatari (dos mesos per cadascun dels incompliments), percebent a més dol en l’actuació del president. Al juny, el TAD va obrir un expedient disciplinari per la presumpta comissió de 19 infraccions molt greus durant el període 2021-24.

Segons l’opinió de Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, la inhabilitació de Martín “evidencia de forma clara i visible el que diverses federacions territorials fa temps que denunciem des de l’anterior procés electoral, fa ja quatre anys: una mala praxi contínua per part de la RFEVB. Totes aquestes sentències que ens donen la raó confirmen i demostren que cal un canvi de model de gestió i un canvi radical i real, perquè Martín és la punta de l’iceberg. Hi ha més temes que estan en via judicial. El 7 d’octubre, per exemple, estan citats a declaració per la via penal pel procés electoral de 2020 tant Martín com qui pretén ser el candidat continuista a la presidència de la RFEVB, Felipe Pascual, el president de la Federació de Castella i Lleó i el secretari de la Federació madrilenya per tota una sèrie d’incorporacions al cens electoral de forma massiva de persones que presumptament no complien els requisits i més irregularitats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)