Ciclisme

esports

Dol a la Vuelta per la mort de Manolo Azcona, fundador del Kern Pharma

En l’antic Lizarte va donar l’oportunitat a ciclistes com Marc Soler i Richard Carapaz

Un dels grans mecenes del ciclisme a Euskal Herria, el navarrès Manolo Azcona (1952, Zurukuain), va morir ahir als 71 anys, segons ha anunciat l’últim equip professional que va fundar, el Kern Pharma, amb un patrocinador català.

Azcona, molt estimat en el món del ciclisme, va fundar el 1993 l’Agrupació Esportiva Galibier, una formació que va servir per projectar la carrera d’alguns dels millors corredors professionals actuals, com el vilanoví Marc Solero el colombià Richard Carapaz amb el patrocini de Lizarte. Abans havia tingut a les seves files, amb diferents patrocinadors, altres històrics del ciclisme basc, com Joseba Beloki, i Igor Arrieta.

Abans de fundar l’AE Galibier, Azcona havia estat conductor d’autobús i ciclista amateur. El 2020 aquell equip va fer un pas endavant amb l’entrada de la farmacèutica Kern Pharma com a patrocinador principal. El conjunt, de la segona categoria professional de la UCI, disputa aquests dies la Vuelta a Espanya i ha obert les portes a algunes joves promeses catalanes, com Roger Adrià, ara a les files del Bora de Roglic, i Pau Miquel, un dels més destacats aquesta temporada. La notícia del seu traspàs ha deixat aquest matí molt tocats els corredors del Kern Pharma en la sortida de l’etapa de la Vuelta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)