Ciclisme

Espectacular victòria de Marc Soler en els mítics Llacs de Covadonga

El vilanoví ha estat en l’escapada i ha atacat a 4,5 km del final. O’Connor manté el lideratge per 5 segons

Marc Soler (UAE) ha aconseguit una impressionant, treballada i espectacular victòria en el mític port de categoria espacial dels Llacs de Covadonga. El vilanoví ha sumat el seu tercer triomf d’etapa en la Vuelta, les anteriors van ser els anys 2020 i 2022. Marc Soler havia lluitat per la victòria en diverses etapes en aquesta edició i havia aconseguit tres tercers llocs. El vilanoví recordara sempre la setzena etapa de la Vuelta entre Luanco i els Llacs de Covadonga de 181,5 km en la que ha format part de l’etapa del dia, ha estat en els talls importants ha atacat a menys de cinc quilòmetre i ha guanyat amb 18 segons d’avantatge sobre Filippo Zana (Jayco).

En la lluita pel lideratge Ben O’Connor (Decathlon) ha salvat el mallot vermell per només cinc segons respeste a Primoz Roglic (Red Bull).

L’etapa ha començat amb la caiguda de Wout van Aert (Visma) en el quilòmetre 5, i s’ha hagut d’esforçar per incorporar-se al pilot deu quilòmetres després ja que per davant hi havia lluita per intentar crear l’escapada del dia. El pilot no ho volia permetre i s’anaven formant diferents grups, però cap podia consolidar un avantatge suficient. En el km 30, a uns 150 de meta, s’ha anat formant una escapada en la que ha entrat Marc Soler (UAE) i també Wout van Aert. Disset corredors han començat a consolidar el seu avantatge i el pilot els ha deixat anar. La diferència s’ha incrementat fins als 10 minuts amb que s’ha arribat al peu del primer port del dia, el Mirador de Fito, de primera categoria. El marge s’ha mantingut en la pujada i Wout van Aert ha passat primer pel cim, ja que a part de portar el mallot verd, el belga també és primer en la classificació de la muntanya.

En la baixada el belga ha anat en solitari uns quilòmetres però s’han tornat a agrupar. En el pilot el Movistar ha decidit imposar un ritme fort i en la pujada al coll de Llomena ha trencat el pilot, només han quedat els favorits i s’han apropat a sis minuts dels escapats. Wout van Aert ha passat primer el port, però ha aparegut una pluja fina, i la baixada s’ha tornat perillosa. A 50 km del final tres corredors han caigut entre ells el belga, la seva segona caiguda del dia, que ha topat contra la muntanya. Ha intentat seguir però uns metres més endavant el genoll li feia molt de mal, sagnava bastant i Wout van Aert ha hagut d’abandonar.

L’escapada ha quedat amb 12 corredors i ha pogut mantenir una diferències de 6 minuts amb el pilot fins iniciar la pujada als mítics Llacs de Covadonga. L’ascensió ha estat intensa i disputada al davant per la victòria i en el pilot per la general. Marc Soler ha resistit els atacs de l’anglès Max Poole (DSM) i a 4,5 km del final ha marxat en solitari cap a la victòria. En el pilot Enric Mas (Movistar) ha atacat diversos cops i el líder Ben O’Connor (Decathlon) ha cedit terreny, però ha salvat el liderat per cinc segons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)