Atletisme

Esports

Mor cremada per la seva parella l’atleta olímpica Rebecca Cheptegei

Va córrer la marató de París i el 2013 va ser la vencedora de la Jean Bouin i del cros de Granollers

Tragèdia en l’atletisme africà. La fondista internacional ugandesa Rebecca Cheptegei (1991), que va participar en la marató dels Jocs Olímpics de París, va morir ahir en l’Hospital Universitari i de Referència Moi a Eldoret, a l’est de Kenya. Hauria estat cremada amb gasolina per la seva parella, segons va informar als mitjans el director interí del centre mèdic, Owen Menach. Cheptegei era molt coneguda en el món de les curses de fons a Catalunya ja que el 2013 va guanyar la prestigiosa Jean Bouin de Barcelona i el cros internacional de Granollers

Segons informen les agències internacionals, els fets van tenir lloc diumenge passat al comptat de Trans Nzoia, des d’on la coneguda atleta va ser traslladada d’urgència a l’hospital amb cremades al 80 per cent del cos. La federació d’atletisme del seu país ha confirmat també la mort de l’esportista, de només 33 anys.

“Ens entristeix profundament anunciar el traspàs de la nostra atleta Rebecca Cheptegai, aquest matí, víctima d’un cas de violència domèstica. Com a federació, condemnem aquests actes i demanen justícia. Que la seva ànima descansi en pau”, ha escrit l’entitat en el seu compte de la xarxa social X.

La parella de Cheptegei i presumpte agressor, Dickson Ndiema Marangach, va patir cremades en el 30 per cent del seu cos i continua ingressat en el mateix hospital d’Eldoret. Segons la policia, diumenge va entrar a la casa de l’atleta amb un bidó de cinc litres ple de benzina. La fondista havia anat a l’església amb els seus fills i quan va tornar l’home li va llançar el combustible a sobre.

Cheptegei, que encara tenia la residència a Uganda, s’havia traslladat recentment a Kenya on s’havia comprat una cosa per entrenar-se en la zona d’Eldoret, la meca de tots els grans fondistes kenyans. Va morir just després que el govern kenyà anunciés que la traslladaria a un altre centre a causa de la seva crítica situació.

L’atleta, que va ser 44a en la marató olímpica de París, va debutar com a internacional en el mundial júnior de cros del 2010 a Polònia, cursa en què va ser 15a. Era l’actual recordista de marató del seu país

Va competir regularment en proves del calendari de la federació espanyola. El 2011 va ser segona en al mitja marató de Madrid i el 2013 va guanyar els 10.000 m del míting de Crevillent. El 2021 va guanyar la prova inaugural de la copa del món de curses de muntanya a Tailàndia. L’any següent va imposar-se en la marató de Pàdua i va ser quarta a Abu Dhabi, prova en què va fer el rècord del seu país (2:22:47) i va assolir la classificació per als seus primers Jocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)